kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Tugev risti... või asi

Viimane Tallinna maxipaarikas õnnestus suhtkoht korraliku eduga ära võita. Protsendinumber oli 67 ja edu järgmise koha ees oli ca 3% millest võix justkui välja lugeda seda et kõik mis ette võtsime läx ka korda. Ex selles terake tõtt muidugi oli kah. Algas asi nimelt sellega 3el järjestikusel voorul (2-4) õnnestus ära võita kontraga geim. Kaks korda muuhulgas selliselt et õnnestus "rikkuda" ühte bridge n.n. rusikareeglitest mis käseb viies kõrgus vastastele jätta.

1. Esimene neist nägi välja selline. Kuna kaitse alustas ruutu ja ruutu löögiga kätte, siis ega enam midagi parata ei olnud. Põhiline siin jaos siis pakumine : 3♣-3♥-pass(?)-4♦-5♣-X-ppp
Kaalusin ka 5-ga avamist, aga otsustasin et ei hakka partnerilt 3NT võimalust ära võtma...


2. Esimese jaoga võrreldes anti teises kätte "kõigest" 7ne mast, aga seevastu oli neljane odav kõrvalmastix ja kax singlit taaskord lehes olemas:) Sedakorda oli pakumine pikem ja lookles selliselt:
1♥-X-1♠-2♣
p-3♦-3♠-4♣
4♠-5♣-5♠-ppXppp

Kolmanda kontrageimiga tuleb siis juba ka mängu pealkirjas mainitud teema. Nimelt kiputaxe tugeva 1♣ avangu sildi all avama igasugu naljakate lehtedega - küll jaotuslike (okei seda ma harrastan ise ka), küll 15ne ebaühtlasega (ntx 5431). Seekordsel paarikal oli siis vastastel tervelt üks kord võimalik rahulikult 1♣ avangut ja soolopakkumist nautida - mis neid võimatusse slämmi viis ja meile taaskord maxi kinkis. Ülejäänud 4 korda me neile aga rahu ei andnud.

3. Siin kulges siis pakumine ja väljamäng selliselt. Avangu leht siis 15pildipunktine lisax singel sõdur. okei, jaotust ikka on ja ärtu on korralik.

4. Järgmine tugeva risti avangu katse, 17p-ga sedakorda. Lõppleping 3♠ keris vaixelt üheta ja andis meile ca 65%.

5. Ja ainuke jagu kus 1♣-iga avanud pool plusskoori sai oli see. Ka siin sai Crashi nimelise süsteemiga vahele pakutud (jõudsime 3♠-ini) ja võimalik et just seetõttu pani avanud käsi ilma ässade vastu huvi tundmata lauale 5♣-i. Kuigi just seekord oli tegu igati ausa 19pse avanguga. +1 tulemus andis 57% meile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar