teisipäev, 25. jaanuar 2011

Mängi välja

1. Tallinna GP alias Paaride kvalifikatsioon. Selline jagu

♠ AKJT9862_____♠ 754
♥ T_________♥ AK42
♦ 85________♦ KJ7
♣ 84________♣ K63

Pakumine algas westist ja tsoonis polnud keegi
4♠ - 4NT - 5♠
4NT seletusex oli et väljavõtt, ehk siis et ei pea olema mõlemad mastid odavad.

Avakäigux tuli risti A millele süd (Wants) viskas 2, edasi jätkas Nord (Jüri) ruutuga 6ga.

Kumma paned, kas sõduri või kuninga?

2. Tallinas klubi maxipaarikas. Vastatastex värsked paaride meistrid.
♠ KJT_______♠ 98
♥ K63_______♥ A542
♦ AK3_______♦ QT82
♣ A764______♣ JT2

Vastane tsoonis ja Nord (ülemine vastane - Levenko) alustab multi-2♦iga, mille Sven tõstab kärmelt passi või paranda skeemi järgi 3♥-i. Mina selle 18 ühtlasega ei suutnud passi lauale manada (kuigi mõte käis läbi küll) ja pakusin 3NT mis jäi ka lepingux.

Avakäigux tuli ♥J mis võis tähendada vabalt mõlemat kallist. Kuna tihidega on üsnagi kitsas otsustasin et tuleb pada lahti mängida ja võtsin ärtu lauda ning käisin paja. Svenilt väike, ise panin sõduri ja peale paari minutist mõtlemist pani Levenko samuti väixe. Teoreetiliselt on nüüd veel võimalik leping koju tuua eelduselt et ruutust laekub 4 tihi ja pajas õnnestub teine tihi veel juurde saada. Kuidas jätkata?

7 kommentaari:

  1. 1. 50/60. Panen sellises situatsioonis mugavusest kuninga.

    2. Pakkumise järgi paneksin Südile pada duubel pildi, 3-se ärtu pildi. Nordile seega 6-se pada ja 4-se ärtu. Ma ei mängiks ruutu jagunemisele. Pigem loodaksin Nordilt duubel risti pilti. Jätkaksin väikese ristiga, see lõikab sidemed kõige paremini maha.

    VastaKustuta
  2. 1. Panen kuninga. Tundub küll üsna fifty-sixty olevat, aga mis ma ikka teen...

    2. ♥J avakäigu võiks peetada - loe oma kallid kokku ja sa saad aru, et Svenil on duubelpada. Samuti pole tal ilmselt üle 3 ärtu, seega hea šanss on leida lisatihi ärtu 3-3st.
    Vasja avakäik vihjab ka väga tugevalt sellele, et tõenäoliselt on tal padas ÄE, kui tal oleks ainult äss, võiks ta sama hästi ka padakäigu teha, mitte käia "rohelist", praegu ta A) kartis, et annab sulle üheksanda tihi ja B) otsis partneri kätte ülekäiku, et su kunn maha lõigata. Mõttepausi ajal ta ilmselt luges padanuppe kokku ja jõudis tulemusele, et Svenil on duubel.

    Iseenesest on endiselt veel variant saada juurde ka teine tihi ärtus: alustada ruutude mängimisest (võib-olla võttes enne ristiässa), kui see toob neli tihi, siis peale seda käia väike ärtu (emanda asukoht on ju teada) ja kui Sven emandat vahele ei pane, siis lasta tihi läbi lootes et see jääb Vasjale ja tal oli 6-3-3-1 või siis 6-2-3-2 risti singelkuningaga, mille ta ässa alla deblokeerimata jättis ja ärtu duubel soldat-kümnega. Ilmselt õnnestub veel mingeid huvitavaid variante kombineerida.

    Aga see selleks, kui ma juba oleksin kaks tihi mänginud nagu sinu käsikiri ette näeb, siis kõige lihtsam variant oleks kolmandal tihil padakuninga letti panna, üritades emandat droppida. Võid ju ka proovida käia väikese risti vastu laua soldat-kümmet, aga kui mu kahtlused tõeks osutuvad, annad sa sellega lihtsalt lisatihi ära (vastane karbib risti ja viis pada) ning kui ruutu on 3-3, oled sa oma kaheksandast tihist ilma. Pada kunni käies on isegi musta stsenaariumi korral (et padad ära karbitakse) variant 8 tihi kokku kraapida kui ruutu käitub korralikult või mingites mastides sund tekib.

    VastaKustuta
  3. 1. Jürka tegi selle liigutuse tõenäoliselt pärast paarisekundilist mõtlemist, aga paneks ikkagi J.
    IMPikal kaaluks tõsiselt kuninga panekut, aga paarikal tundub see kavalus kaitse jaoks liiga palju kaotavat, eriti kui sul sisulist valikut polegi ja näiteks trumbitihi ka minemas.

    2. Jah, jälle väga põnev lugu.
    Levenkol võib vabalt olla AQ. Samas võib olla ka paljas äss, millega 30 sekiga mõtles välja, et peab peetama ja ülejäänud 2 minutit imiteeris AQi, et sind peetida. Tõesti keeruline lugu. Eeldades siiski, et inimesed on ilusad ja ausad ja head, paneks ta AQ peale pigem, samas sel juhul leping igaljuhul taga...

    Mängiks ehk kolmandal tihil väikse risti, hoides kõik võimalused lahti juhuks kui pada 2 tihiga kotti tuleb, aga ruutu ei jagu. Lootes siis Nordilt singel või duubel pilti. Võimalik oleks lõpus odavate sund südi vastu, nii et tihisid tuleb parajaks teha. Või ka igast sunnid, kus ärtu osaleb. Kuigi pakkumine viitab pigem pajale Nordil.

    Muide, miks mitte avatihi ärtu peetada et saada rohkem infot ja võibolla ka abi vastastelt, samuti alustada tihide tasandamist lõpusunni tarvis.

    VastaKustuta
  4. 1. Jürka mõttepausidest midagi välja lugeda on minuarust üsnagi lootusetu. Aga kahju et Laurit ja Hendrikut sedakorda saalis ei olnud, olex meie nulli keegigi veel enda kanda võtnud. Või no eks see sõltub muidugi sellest et kas sunnitaxe selg vastu seina 5ndal mängima või õnnestub 4ndale jääda. 420-st skoori oli märkelehel mitmeid kordi kirjas. Kogujagu siis selline. Jürka 4NT (ilma märkimisväärse pausita, sest stoppi ma paraku kasutama ei ole õppinud) on ikka päris hea, mis seal salata.
    Migule kommentaarix veel seda et trumbis mis on 11nese pikkuse ja kahe tõmbega, tavaliselt kadujat ei ole:)

    2. See jagu oli siis täishiilguses selline. Esimese asjana tahax au anda Sveni 3♥-ile. Nagu juba mainitud olex selle läbipassimine ja ilma kontrata -2 andnud meile ülevalt teise skoori. 3NT võita on aga suhtkoht võimatu. Seekord oli Hendriku idee 6-4 kallistest õige ja üheta tulemuse (ca 60%) saavutamisex olex peale nimetatud jätku piisanud odavate tiputihide ära võtmisest ja ärtuga välja viskamisest.

    VastaKustuta
  5. Padakunni käik töötab ka üheta mänguks - Süd jääb odavates sundi.

    Tegelikult saab peale padasoldatiga tihi saamist lepingu päris lahedalt võita lahtise kaardiga mängides - tõmbad ära ruutu ÄK ja risti ässa nin siis viskad Nordi ärtuga sisse - ta on sunnitud sulle padas tihi andma ja selle kõige peale jääb Süd odavates sisseviskesundi

    VastaKustuta
  6. 2. jaotuses ma lugesin ärtud valesti kokku. Pigem eeldanuks, et Südil on pakkumise järgi 2-3 kallid, mis jätaks Nordile ikkagi 3-se ärtu. Seda, et vastased nii jõhkralt tõkestavad, ma ei osanud oodata.

    Aga lahtise lehe lõppseis tõesti ilus. Ei aita siin ka see, kui Nord oma tihisid ära ei võta ja kohe padaga välja käib. Ikka 2+2+3+1 tihi tipust + 1 sisseviskesunnist.

    VastaKustuta
  7. Aga sel juhul peaks Nord mitte peetama emandat, vaid mängimagi pada emand - pada äss -pada (Süd viskab risti). Nüüd saab väljamängija küll tõmmata kaks ruutu ja käia risti. Süd võtab ja käib ruutu laua kahvlisse. Kuid Ost kaotab lõpus ikkagi veel 2 ristitihi. Umbes sama efekt oleks ka siis, kui avatihil peetada.

    Kas tõesti jääb on ideaalse mänguga kaitse peale?

    VastaKustuta