neljapäev, 14. jaanuar 2010

Klubijagu



Nord avas Otepää süsteemi järgi 1c (11-17, no 5M) ja mina panin Ostist kontra. Kallid võix kyll 4-3 olla, aga no alati ei anta neid ju nii palju kätte. Järgmine käsi passis ja nüüd ongi küsimus et kuda West oma 14p ja 5-5 kalleid reklaamida saax. Hea olex kui miski Michealsi versioon olex kokkulepitud, meil paraku pole.

Et kuidas naturaalselt sellist lehte kirjeldada ja veel parem olex kui keski suudax ka 6S lepingusse jõudmise kohta mõistliku järgnevuse välja mõelda.

4 kommentaari:

  1. Kallismastidega leht võiks alustada vast 2 Ristiga - sunnib ja selgitab välja, milline 4. kallismast partneril on või kas tal on hoopis päris tugev leht. Naturaalne see olla ei saa, kuna pika ristiga hoopis passiksin ja naeraksin pealegi.
    Pärast partneri 2 Pada võiks näiteks ruutut splinterdada. Slämmi nii ei jõuaks nähtavasti, aga ega ei ma ei tahakski selliste lehtedega slämmis olla (muudele jamadele lisaks eeldab slämm pajamuti tõmbes olekut, ei ole piisavalt hea protsent minu jaoks).
    Muuseas, teise käe kontra mulle üldse ei meeldi. Pass on ka pakkumine.

    VastaKustuta
  2. 6S-sse jõudmine peaks olema suht välistatud - 1KC ja trump E ikkagi puudu.
    Osti lehega ma kontrat mingil juhul ei annaks. Praegu see küll töötas, aga kui tal olnuks nt Pada Ä asemel Ruutu x, siis ta pakub 2H (mõned ka 3H) ja see ei ole meeldiv.
    Kui ikkagi kontreerida Osti kaardiga, siis ma Pihla järgnevusest midagi paremat välja mõelda ei oska. 4D splinteri asemel võib ka lihtsalt 3S pakkuda, aga see suurt ei muuda - Osti kaart on niikuinii miinimum lubatust ja tema mingit entusiasmi üles ei näita. Ja kohese 4C jaoks (2C asemel, kohe Osti dbl peale) on leht vast liiga hea.

    VastaKustuta
  3. Mina oleksin samuti osti lehega passinud, kuna risti on neljane ja ärtu ainult duubel.
    Westi käest aga võiks 2C olla kunstlik ja sundiv küll, samuti nagu 1D rannaka kontra peale 2D. Edasist pakkumist kujutaks ka ette samuti nagu Pihel. Mulle tundub, et asi ei jõua isegi ässade küsimiseni, aga juhul kui ässasid ka küsida, siis lõpetaks pakkumise 5S-s.

    VastaKustuta
  4. Minu meelest Otepää 1C ei välista viieseid kallismaste, aga see selleks... Kontra on küll selline piiripealne otsus, aga kui väga suurt tahtmist on, võib panna küll (ma ei ole kindel, et ma paneksin).

    Westi käest saab teha lugematus koguses risticuesid, et partnerit valima sundida, aga slämmi jõuda on võimatu - esiteks ei võta Ost ühtegi kutset vastu, teiseks on keeruline teada saada, et Ostil ei ole nt. ärtu Kxx või siis äss ruutus, mitte ristis - mõlemal juhul on slämm juba pehmelt öeldes nadi. Ainuke reaalne variant on debiiliku moodi pakkudes pada kooskõlastus saada, küsida järgi keycardid, otsustada, et püüad üheksas mastis muti kinni, loota, et kuskil kahte tihi ära ei lähe ja täis laduda.

    VastaKustuta