neljapäev, 5. märts 2015

Faktid rikuvad ilusa loo

Alljärgnev jaotus mängiti USAs heategevusüritusel.

Mängid 4S, kusjuures West on lubanud Unusual 2NTga punaseid maste.
♠K752 ♥K2 ♦Q5 ♣A9872
♠AT93 ♥J93 ♦K2 ♣KQ62

Avakäiguks Westilt ärtu äss, seejärel ruutu äss, siis ärtu. Kuidas mängid?

Kõikide ürituse jaotuste analüüsid kirjutas Larry Cohen. Siin on Coheni lahenduskäik.

Kõigepealt loomulikult trump K, kuna pikk trump saab olla ainult Ostil. Siis uus trump - Ostilt J, võtad ässaga, Westilt väike. Seega trump oli 3-2. Nüüd saab olla probleemiks ainult risti 4-0, mitõttu tuleb alustada ristit ässaga ja muidugi selgubki, et kõik 4 ristit oli Ostil. Risti 9 - Ost katab, võtad kuningaga.
♠52 ♥- ♦ Q ♣872
♠T9 ♥J ♦K ♣Q6

Nüüd lööd ärtu lauda ja teostad tõestatud lõikuse Osti vastu ning võidad lepingu.

Kas panid tähele väikest "viga"* Larry analüüsis? Kui ärtu oli 6-2 ja Ost trumpab üle ning käib ruutu, oled käes kinni ning pead ühe risti ära andma. Appi tuleb hambaarsti võte. Diagrammil toodud 6 kaardi lõppseisus tuleb enne ärtu trumpamist võtta ära ruutu K - nüüd ei ole Ostil sind millegiga sisse visata.

*Oleks tore lugu, et leidsin vea Larry Coheni analüüsis, aga kahjuks faktid rikuvad selle. Larry näites tegelikult pärast Westi Unusual 2NTd andis Ost preferenci 3H, mistõttu pakkumise põhjal oli hambaarsti võte täiesti ebavajalik.  Meenutagem Mark Twaini: "Never let the truth/facts get in the way of a good story".

4 kommentaari:

  1. DK ässa alla näeb välja nagu elementaarne liigutus. Aga seda räägib muidugi inimene, kes esmaspäeval ei suutnud laua taga trumbimastis ette mõelda. Tundub, et mul on taas ainest päeva jaotusesse oma tegematajätmisi üles riputada...

    VastaKustuta
  2. Lõppseisus võib vist ka lihtlabaselt punaste asemel trumpi käia, pole tarvis hambaarstile minnagi.

    VastaKustuta
  3. Miks see on hambaarsti võte?

    VastaKustuta
  4. Sa eemaldad probleemikoha - nagu hambaarst tõmbab haige hamba välja. Ma eeldan vähemalt, guugelda "dentist coup", saad ilmselt täpsemat infot.

    VastaKustuta