neljapäev, 15. märts 2012

Viies korrus

Vanasõna ütleb, et viies korrus kuulub vastasele. A-liigas tekkiski üks pakkumisprobleem sellel teemal.

Olen kolmandal käel ebasoodsas tsoonsuses.

♠ A8652 ♥ 4 ♦ K72 ♣ QJ32

Vasakult avatakse 1♥, partnerilt 1♠, paremalt 2♥. Mida pakkuda? Variandid on: 2♠ (taktikaline), 3♥ (kutsuv, toega), 4♥ (splinter), 4♠.

Ilmselt tahaks selle lehega paja geimi mängida, samas pole rohkem ambitsioone kõrgemale ronida. Seega on 4♠ ilmne pakkumine. Aga mis saab edasi? Vastane võitleb 5♥-ga, kas seda peaks kontreerima, või edasi minema? Minu jaoks liiga keeruline, seega ei taha ma 4♠ ütelda.

Splinteri (4♥) eelis on, et kirjeldab hästi jaotust, aga ma arvan, et mul ei ole slämmihuvi ja sestap oleks splinter veidi ülepakkumine.

Pealegi on olemas selline kaval pakkumine nagu 3♥. Kui partner 3♠ pakub, või kui vastased 4♥-ga võitlevad, saan lihtsalt geimi "venitada", äkki jääb mänguks?

Pakungi 3♥ (kutsuv), selle järgneb 4♥ - 4♠ - 5♥. Niisiis on partner minu kutse vastu võtnud ja vastased võitlevad 5. korrusel. Kuna mul on lehe kirjeldamine pooleli, siis ma ei taha passida. Kontra ja 5♠ vahel valin viimase.

Jaotus ise on päris terav. Kuna risti kuningas paikneb soodsalt, siis tuleb 5♠ välja. Kui ei paikneks, siis tuleks välja 5♥ -- nii et 5♠ pakkumine oli nagu win-win olukord. Tõsi, vastase tihide arvu mõjutavad veel vastase pada jagunemine (1-1 vs 2-0) ja ruutu ässa asukoht. Samuti tuleb partnerit ♣10 eest kiita. Igatahes +650 ja 12 IMPi on väärt tulemus.

4 kommentaari:

  1. Sinu postitus paneb mind mõtlema, et kas antud pakkumisjärgnevuses sinu 4H "splinter" on ikka selles mõttes splinter, et näitab slämmi huvi. Vastased on avanud ja leidnud klappi, seega teie liinis on vähemalt 12-14 HCP puudu ehk jõupealt slämmi ei ole.
    Seeg kui 3S on kutsuv ja 4S mänguks, st võib olla ka vabalt lihtsalt tõkestav, siis 4H "splinter" oleks selline: "partner mul hea tugija ärtu lühidus ja pigem vastased tõkestavad meid." Andes partnerile võimaluse otsustada, mida teha vastase 5H peale ntx.

    Teiseltpoolt sinu valitud 3H oli geniaalselt lihtne, pakkumine on sundiv ja madalal ning sina oled kapten.

    P.S minu arust Nordi 2H on valus alapakkumine, see on pige ikkagi see koht, kus 4H lauale pannakse - soodne tsoonsus ja puha. Las siis vastsed tegelevad arvamisega.

    VastaKustuta
  2. Ma nõustun Arxsiga, meil oleks ka 4H splinter pigem jaotuse kirjeldamine õigete võistlevate otsuste tegemiseks kui slämmihuvi. Tegelikult on see nii meil peaaegu igas olukorras - splinter näitab reeglina, et tahan pakkuda geimi, aga igaks juhuks, kui partnerile tõesti väga peaks sobima, näitan ära, et mul on lühidus ja pikem trump (enamasti).

    VastaKustuta
  3. Tegelikult ma ka nõustun, et 4♥ ei näita slämmihuvi. Seda enam, et meil on antud kohal olemas ka 2NT pakkumine, mis on GF ärtutoega. Seega võiks 4H samuti hea pakkumine olla, sest nii saab kogu lehe ühe pakkumisega ära kirjeldatud. Huvitav, kas siis jõuaksime ka 5♠ lepingusse?

    VastaKustuta
  4. Ma arvan et 4♥ on selles kohas selline ohutu splinter.

    Pakumisest rääkides juhtus meie lauas selline asi et Lehesalu "unustas" partneri avangut toetada. Vähemalt nii väitis ta ise lehti lauda pannes. Paraku ei juhtunud NS liinile sellest midagi halba, minu geimitõste peale pakkus avaja 5 ruutu, mille siis vastav käsi ärtusse korrigeeris. 5 pada jäigi ehk seepärast pakumata, et antud pakumise valguses tundus partneril ärtus väärtusi olevat...

    VastaKustuta