teisipäev, 7. juuni 2011

Upgrade või downgrade

Keskmisele paarikas, neljandal käel meie tsoonis on pakumine selline
1♠ - X - p

♠ 643
♥ T4
♦ 8
♣ AKJ9852

Mis pakud:
2&clubs, 3&clubs, 2&spades, 4♣ ?

Kui keegi veel valib 2♣i siis järgmisex tuleb partneri poolt lauale 2NT mis asjalugu eriti paremax ei teinud... või tegi?

7 kommentaari:

  1. Minu kokkulepete järgi on 3C kutsuv, järelikult valin selle, aga kui see oleks sundiv, siis tõesti väga mõnus ei ole, tuleb vist 2C panna.

    Kui partner suutis 2C peale 2NT pakkuda, läks elu ikka väga palju paremaks, tal peaks 18-20 ühtlast olema. Pakuksin 4D, lootuses et partner on samal lainel ja saab aru, et ma luban (väga) head kuuest ristit ja ruutusinglit ning midagi eriti lisaks ei ole - kui partneril on sobivad kaardid võib meil slämm seista (tema käest oleks muidugi mugavam, kuna ristimängus lõigatakse tal pada avakäigust läbi, kui tal seal tühi K olema juhtub. Või tehakse pada-padalöök).

    Kui ta jätkab 4NT-ga, siis passin selle läbi (oma lehe olen ma ära kirjeldanud)

    VastaKustuta
  2. Ma pakuks ilmselt 2S ja üritaks lepingu partneri käest 3NT-sse tüürida.

    VastaKustuta
  3. Sundiv olex ainult pada, 2♣ on 0-10p, 3♣ 11+ (avang).
    Kas 3NT puhul ei pruugi olla ohux kõrvasisekute puudumine?

    VastaKustuta
  4. Kui partner paja suhtes välja võttis, võiksid tal mõned ristid ju ikkagi olla... ja kui tal on niisama kõva leht, siis jõuab ta seda ehk veel kirjeldada.

    VastaKustuta
  5. Kuna eelistan mängida nii, et 2S on sundiv ja 3C kutsuv (ca 8-11), pakuksin samuti 3C. Mts-u kommentaarist, et sundiv on ainult pada, ma päris hästi aru ei saa, sest kui 3C = 11+ (avang), peaks see ju ikka ka sundiv olema, ülempiiri määratud ei ole (ja isegi kui ülempiir on nõrk avang, nt 13p, on geimijõud ikkagi koos). Iseasi, kas tegemist on parima võimaliku kokkuleppega.
    Kui 3C = INV varianti ei ole, siis olude sunnil pakutud 2C peale partneri 2NT teeks päris palju rõõmu (tähendab ju, et geimi jagu punkte kenasti koos). Aga mis edasi saaks, on keeruline küsimus, Lauri pakutud 4D peale ma küll ei tuleks, ehk üritaks 4C-ga partnerile öelda, et risti on ilus ja kerge huvi slämmi vastu on olemas. Aga võimalik ka, et annaksin alla ja tõstaks 3NT.

    VastaKustuta
  6. Ahjaa, Tuule viimase kommentaariga nõustun ka, partneri kontra ja eriti veel hilisem NT pakkumine kinnitavad, et tal peaks vähemalt 2 ristit olema.

    VastaKustuta
  7. Lauri lahendus, auto-splinter, olex selles järgnevuses tõesti kõige paremini töödanud. Ise selle peale seekord ei tulnud ja kuna partneri risti pikkuses eriti kindel ei olnud (ei ole keelatud singliga NT pakuda), siis tegin vahepeatuse 3♠-iga lootuses risti tuge kuulda. Paraku ytles partner 3NT ja sinna see asi jäigi.

    Kuna ärtu avakäiku ei tulnud, tuli pada Q hoopis, siis oli pealt võtta 12 esimest tihi. +9 impi omadele. Slämm olex lisanud kõigest 6impi. Skaala oli sedavõrd nihkes aga seetõttu, et teises liinis seisis 5♥ leping. Kogu jagu siis selline

    VastaKustuta