kolmapäev, 9. detsember 2009

Aita leida ... ebaklapp

B-liiga valikul meie võistkonnal paraku eriti hästi ei läinud. Võitsime küll kuuest matshist viis (sealhulgas mõlemat edasipääsenud võistkonda), kuid kuna suurimax VPde saagix jäi 19 polnud sellega asja edasipääsenute hulka. Aga õnnitlused edasipääsenud tiimide liikmetele sellegipoolest!

Jagusid oli palju ja kuigi jagamismasinat polnud abix teravust lisamas õnnestus siiski mõningaid huvitavaid segusid ka käsitsi valmis teha.
Viimases voorus tulevaste b-liigalaste vastu anti mulle kolmandal käel kätte selline loom:
♠ AK65
♥ AQT72
♦ AKJ
♣ Q

Paraku sellex ajax kui minu kord midagi öelda oli laual ees juba partner pass ja RHO 1H. No okei, neljane pada mul on ehk leidub partneril sinna miskit toex.... Aga ei v.v. kontra peale sealt tuli lauale 2C, mis passinud käest lubas 0-8p. Kuigi RHO tegi selles kohas küll pisukese pausi suutis noor mängumees siiski passi lauale panna ja jätta mind ilma võimalusest positiivne skoor saada sellest jaost. Olex ta aga oma 15punktise lehe ja viienda risti AK-ga kontra öelnud, jaganux see mulle piisavalt infi et 3NT ära võita.
Kogu jagu siis selline.

2. Teine jagu kus "õnnestus" ebaklapp tuvastada tuli mängimisele võistkonna Vektor vastu laupäeva õhtul. Ei saa jätta ka märkimata et see oli meie paari ainus pakutav slämm üldse terve nädalavahetuse jooxul. Aga ilmselt siiski mitte "piisavalt" pakutav;)
Välja see leping muidugi ei tulnud, aga suudab keski sellise pakumise põhjal Nordi lehe konstrueerida ja ehk ka õige lepingu ära arvata?

7 kommentaari:

  1. 2. jagu. Poola risti on mulle küll tundmatu, aga tundub, et 3H leppis masti kokku ja 4D=cue, järelikult (selle pakkuja) seda passida ei tohiks.

    VastaKustuta
  2. 4 ruutut võiks küll antud kontekstis cue olla

    VastaKustuta
  3. 3H veel masti päris ei kooskõlasta, 4D aga kyll teeb seda koos cue-ga. Paraku oli maximumleping seal jaos hoopis 7C. Partneril nimelt 5-5 odavad ja kolmas pada K-ga eesotsas lehex.

    Seitset polex me ilmselt siiski leidnud, sest partneri mastis splinter (ehk siis ka voidwood) on meil välistatud. Kui siis ehk ärtu ässa juurde valetades ntx...;) Lauri tänu oma releesüsteemile ilmselt pakux ära(?), aga kas kuidagi ka naturaalsete kokkulepetega olex võimalik?

    VastaKustuta
  4. Releesüsteemis ei ole väga mõnus pakkuda väga teravaid lehte, pigem sobivad need rohkem naturaalsetele järgnevustele. Ma ise arvan, et kontra 5-5 odavatega ei ole hea pakkumine, parem on ikkagi oma lehte otsast kirjeldama hakata.

    VastaKustuta
  5. Üks ring pakkumist "raisku" lasta tänu kontrale pole selles järgnevuses ehk veel eriti hull, aga teise ringi 2NT asemel võix küll naturaalselt pakuda, sest ega NT ei ole ikkagi leps mida sellise lehega esmajärjekorras mängida tahax.
    Esimese ringi 2D-ga on veel see mure et antud järgnevuses olex see NF, kuna vastaja peax pakuma 1C nõrgima variandiga arvestades. Samas praeguse 11p lehega polex see tegelt isegi eriti vale (S:K, C:Q, D:A-Q).

    VastaKustuta
  6. Noh Veeri kaitseks siiski ütleksin, et kui ta 4 ruutu talaga ei passiks, jõuaksite edasi "kjuutades" ilmselt veelgi sitemasse lepingusse, ala 6 ärtu rekontraga.

    VastaKustuta
  7. Vaevalt nüüd et RE-ga. Pealegi on tal ju olemas soodne põgenemine 7C-sse;) Veel on olemas ka võimalus et minu RKCBle vastamise asemel pakub ta 6C - odavate valikux.

    VastaKustuta