laupäev, 26. juuli 2014

Mitu pada pakud?

Alljärgnevalt leht, mille õiget taaspakkumist mina küll ei tea. Ma isegi kahtlustan, et "õiget" pakkumist ei olegi. Avaldage arvamust.
♠QTxxxx ♥Kx ♦AQx ♣Ax.
Mängid tugeva risti süsteemi. Kuidas pakud ülaltoodud lehega? Avad eeldatavasti muidugi 1S - partnerilt 1NT - sina?
Mida oleks vaja (punkt siia-sinna, jaotus nt 6331, või pada tiheduse kerge muutus vms) lehe juures muuta, et teeksid teise pakkumise?

6 kommentaari:

  1. Äkki tuleks hoopis 1nt avada, et teisel ringil mitte jamasse sattuda?
    Arvan, et valiksin taaspakkumiseks tagasihoidliku 2S.

    VastaKustuta
  2. Hannese (ja minu) süsteemis oli just SELLE lehe jaoks pakkumine 2NT -max (14-15,kuna 1C oli meil 16+), 6+ pada ning semiBAL (tavaliselt 6322). 3S oli max, 6+ pada ning ebaühtlane (lühidus). Tuli ette külllalt sageli ning tõi impe sisse. 14-15 hcp ja 5332 jaotusega pakkusime esimest kolmest odavat, 11-13 hcp ja 5332-ga passisime (1NT oli poolsundiv).

    Vallo.

    VastaKustuta
  3. Ma arvan, et kui 5332 ja viiene kallis on 1NT avangus OK, siis 2NT antud järgnevuses sisuliselt lubabki kuuest kallist ja notrumpishit - muidu sa oleksid 1NT avanud. Ja isegi kui ei ole ja süsteemis ei ole mingeid imelikke vigureid, ei näe ma 2NT rebidiga probleeme. Isegi kui see kehvasti välja kukub, on seda post mortemis lihtne kaitsta.

    VastaKustuta
  4. Mitte eriti kavala süsteemi mängijana ja väljamängu endale soovijana (individuaali tunnused selgelt)pressiksin 3S
    Margus

    VastaKustuta
  5. Aga oletagem, et 2NT on süsteemis muu tähendusega (mingi erikokkulepe). Kuidas sel juhul?

    VastaKustuta
  6. Sel juhul tuleks üle vaadata, kas see erikokkulepe ikka vajalik on. Ma ei tea, kuidas on teil süsteemis kokku lepitud 2♠ avangu või 1♣-1♦-1♠ jõupiirid. Sõltuvalt sellest on see leht väärt kas 2♠ või 3♠ pakkumist. Või on stiililiselt korrektne pakkuda kolmest odavmasti?

    VastaKustuta