neljapäev, 30. august 2012

Nõrga lehega limiteeritud avangu vastas

Paar viimast klubi on andnud taaskord mõtteainet selle kohta et kui väikese punktiga on ikkagi ohutu rannaruutu tüüpi avangule kallismasti näidata.
Esimene siis selline:
_______♠ Q76__ D:Nord
_______♥ J____ VUL:NS
_______♦ 732
_______♣ KJT642
♠ T32_______♠ K854
♥ 98532_____♥ AK74
♦ K4________♦ AQ65
♣ 987_______♣ 3
_______♠ AJ9
_______♥ QT6
_______♦ JT98
_______♣ AQ5

Nord passis ja ma ostist pakusin 1♦, Süd oli tagasihoidlik ja passis, mida tegi ka partner Westist, jäädes lootma et duubel ruutu kuningas on piisav 1♦ lepingux. Selle peale jäi passinud Nord mõnex ajax mõttesse ja venitas lauale 2 ristit. Seda ma küll kontreerisin (väljavõtux maxiga), aga kuna Süd tõstis risti 3ndale, siis 3H tundus partnerile juba mõistetavalt liiga kõrge. Võimalik et Nord pakub ka 1 ärtu peale 2 risti, aga minu 3 ärtu kutse peale 4♣ pigem siiski lauale ei tule. Aga kui ka tuleb on see juba kindalt alt, ilmselt ka kontraga.
Tean et Võsu individuaalil kutsuti sarnases kohas ca nelja punktiga rannakale vastanud partnerile kohtunik ja saadi ka oma 60% kätte, aga kui tegu on tavapartneriga ja kehtib kokkuleppe et üle kolmanda kõrguse avaja ei paku, kas siis leiduks neid kes Westi lehe ikkagi pakuxid ärtut?

Teine sarnane jaotus ebasoodsas punases sedakorda ja ka punkte vähem, aga jaotus natuke parem:
_______♠ AJ8__ D:Nord
_______♥ Q____ VUL:NS
_______♦ AQT97
_______♣ K965
♠ K96_______♠ QT
♥ A865______♥ K942
♦ J84_______♦ K63
♣ A83_______♣ QJT4
_______♠ 75432
_______♥ JT73
_______♦ 52
_______♣ 72

Alustasin Nordist 1♦-iga kuhu Ost venitas kontra. Nüüd näitaks 1♠ pakumine meil koheselt viiest masti, üldreeglina. Mis ei olex ehk tõesti eriti hea kuna siis võib Nord juba kolmese toega kergelt kolmandale hypata. Samas on meil selles kohas kontra peale siiski ka neljasega ja nõrga punktiga lubatud vahele surkida. Ilmselt olex 2 vs 3 pada sõltunud siiski ka Westi reaktsioonist. Lauas süd passis ja West pakkus hüppega vastase masti (pärast küll vabandas et hüpe oli kogematta), näidates geimihuvi. Kontreerija 3H jättis ta küll sisse. DeepFinessi järgi on pajas 7tihi, aga ainus kord kui seda masti mängitud oli saadi siiski 8tihi kätte. Ärtus on vastasel nagu näha samuti täpselt 8 tihi. Polex vastane 3 ruutuga näpukat teinud olex praeguse järgnevusega 2H ilmselt lepsix jäänud ja 10% tulemus käes. Nord võib ju 3154 jaoga veel sekkuda aga 3C tundub nagu loogilisem pakumine kui v.v. kontra 3se pajaga. Seevastu võistlevas järgnevuses (kui kõik 4 kätt pakuvad) on vastastel 3♥-i pakumine üsnagi kerge sündima.
Kas selles kohas leidub Südi lehega pakujaid?


Ja üks vastupidine näide ka et kuidas mina küll ei soovitax pakuda: Olin neljandal käel rohelises ja vastane avab punases pajaga, partnerilt pass ja teine vastane tõstab tempos 2 pada lauale. Käes oli üsnagi kehv komplekt duubel emandaga vastase pajas, ärtu neljas 8, ruutu neljas AQ ja risti kolmas K. Ehk siis kehv 11, mida võib lugeda ka 9 punktisex lehex. Kuna tempos passida ei õnnestunud siis venitasin kontra ikkagi lauale, aga kui see ülejäänud kolme käe poolt heaks ka kiideti siis ma küll eriti kindel oma otsuses enam ei olnud. Peale avakäiku ja laua kaarte nähes ning vabandusi kuulates et soovis tõkestada, läks aga tuju paremax. Vaikselt keris see leping +800 alla, kuigi ka +1100 oli mingi hetk võtta, protsenti polex see muutnud. Ehk siis 2S lepingu võitsime ära hoopis meie 4-2 klapiga;) Normaalne olex 2S asemel 1Nt lauale panna ja kuigi see läheb ka pikalt alt (-3), ei kipu see kontra alla jääma ja pigem ikkagi vastased lähevad mingile kõrgusele ärtut mängima. Avangu läbipassimine ei ole aga samuti eriti hea mõte sest ka 1SX on juba +500, mida ka korra saalis juhutnud oli.
52 kaarti sedapuhku selliselt jagunenud
_______♠ Q5___ D:East
_______♥ 8743_ VUL:EW
_______♦ AQ42
_______♣ K95
♠ 74________♠ K9863
♥ QJ6_______♥ A5
♦ J75_______♦ T93
♣ QJ864_____♣ A73
_______♠ AJT2
_______♥ KT92
_______♦ K86
_______♣ T2

Meie liinis neli ärtu isegi seisab aga seda nordist mängides, jõudnud sinna lepsi küll keegi ei olnud. 2H +2 oli küll paar korda juhtunud. Samas kontra andis meie tulemusele juurde kõigest 15%: 100% vs 85%, aga see polegi oluline.

2 kommentaari:

  1. Esimese lehega ma pakuks küll, odavas 1D avangu peale 1H viiese ärtu ja 3 punktiga - mõlemad vastased on ka passinud, plaaniga partneri järgmine (masti)pakkumine läbipassida ja kui partner hüppabki kolme siis tuleb mõned vabandussõnad pobiseda, kui see alt läheb ja kehva tulemuse toob.

    Teise lehega kallis tsoonis ma küll ei pakuks, üks kallistest on vähemalt vastastel ja trammialla jäämise risk suur.

    VastaKustuta
  2. 1.Mina pakuksin. Vaatamata sellele, et kokkulepet, et avaja üle 3. korruse ei paku mul ei ole ja selle kasulikkuses kahtlen tugevalt. Leht, millega 1D-1H peale tahad 4H tõsta pole ju mingi haruldus. Kui algul passin ja partner risti suhtes välja võtab, siis võitlen küll 3Hga.
    2.Osti Dbl on siin täiesti arusaamatu. Südi passiga olen nõus. Westi kaardiga on minu arust ok nii 2D kui 2H.
    3.Siin ma oleks Südi lehega vastased ilmselt ära päästnud - ei oleks 2SX passinud.

    VastaKustuta