teisipäev, 17. aprill 2012

Ujumisest

Võistkondlike meistrivõistluste Pärnu etapil Druva vastu tuli vastu selline jagu:

_______♠ 654__ D:s
_______♥ J8752__ VUL:-
_______♦ T2
_______♣ KT7
♠ T_________♠ KQ98732
♥ AQ43______♥ T6
♦ AKJ9765_____♦
♣ 8_________♣ AQ92
_______♠ AJ
_______♥ K9
_______♦ Q843
_______♣ J6543


Istusime EW liinis ja kõiki kaarte nähes on 6pada leping üsnagi hea koht kus pakumine lõpetada. Mitte et see eriti hea tõenäosusega slämm olex, eeldab ju kõrgete trumpide kukkumist + vähemalt ühte lõikes kuningat. Meie paraku komistasime ja lõpetasime sellises veidras kohas nagu 6 ärtu , kontraga muidugi. Komistasime aga selle otsa, et kuigi oli kokkulepitud relee, polnud kõik järgnevused päris lõpuni paika pandud. Eks selline kerge ujumine ole katse-eksi meetodil süsteemi tekitamise paratamatu kõrvalnähtus.

1. Ring
1♦(!)-X-p-2&diams(!);

Süd alustas pakumist rannakaga ja partner otsustas oma 7-4-ga punast lehte kontraga kirjeldama hakata. Mina oma pika pajaga võix ju jõu poolest ka kohe geimi täis panna, paraku tundus leht sellex natuke liiga hea. Seega kasutasin ära võimaluse uurida mis on käes väljavõtu kontra pannud partneril.

2. Ring
p-3♥-p-3♠

3 ärtu näitas et partneril ei ole miinium ja ühtlasi on siit hetkest ka geim forsitud. Mix partner valis vastusex ärtu on seletatav minu 2♦ releega, mis näitab huvi kallismasti geimi vastu. See kas 2♦ pakujal mõlemad kallid peavad olemas ei olnud paraku samuti päris täpselt teada. 3 pada võix üldiselt siiski juba vähemalt 5-st masti tähendada, muude variantidega tulex 3NT või 4H lauda panna.

3. Ring
p-4♦(!)-p-4♠

Kuna uue masti näitamine neljandal kõrgusel ei tundunud mulle sel hetkel veel loogiline võtsin seda paja kooskõlastusena ja märkepakkumisena. Kuna ärtus kontrolli pole ja partneri ruutu jõud mind eriti õnnelikux ei teinud valisin sulgeva 4 pada (lubades juba kuuest).

4. Ring
p-5♦(!)-p-5♠

Järgmisel ringil kandikult uut punast pakumist leides hakkas juba väike kõhklus hinge ronima et äkki on miskit valesti läinud. Teisalt kui sama loogikaga edasi minna et pada on kooskõlastatud lubax partneri teistkordne ruutu kui mitte just pikka masti siis vähemalt AKx kvaliteeti kindlasti. Tagantjärele oli see ka minu poolt vaadates viimane hetk positiivne skoor saada, nimelt võtta slämmikutse vastu ja panna lauda 6pada. Lõpex mul ju risti äss on ja partneril on minu ärtu kontrolli puudumine samuti teada. Kuna aga ujumise tunne oli juba valdav jätkasin enda arust passiivse 5 pajaga.

5. Ring
p-6♦-p-6♥

Kolmandat korda ruutu pakumist nähes hakkas juba ka lauanaaber huvi tundma et millega tegu. Veidi endaga aru pidanud tundus et partneril võix olla ca 5ne ärtu ja vähemalt 6ne ruutu. Kuna edasine paja pakumine tundus mõtetu valisingi ära selle punase mida mul lehes oli;)

6. Ring
p-p-X

Võimalik et kontra sai juba ka 6ruutu, aga ega sel suurt tähtsust polegi enam.

Teine tuba lõpetas rahulikus saalileingus 4pada +2, kuidas sinna jõuti oskab vast Lauri kommenteerida.

Moraal jaost siis selline et väljavõtu kontra ruutule omades käes pikka ruutut ei leia läbipassimise effekti nii ehk naa. Mis viidatab sellele et võibolla on mõistlik alustada pakumist naturaalselt ja loota pärast 4ne kallis reversiga ära näidata. Praeguse jaoga polex seda enam vaja olnudki, sest peale 1d-2d-p-3S hypet enam 4-4 ärtu klappi tõenäosust eriti ei eksisteeri. Või siis täiendada süsteemi kuidagi selliselt et peale 2ruutu küsimist näidata kõigepealt 3odavaga ära oma põhimast jättes 4se kalli järgmisse ringi. Ettepanekuid?

5 kommentaari:

  1. Meie 4S pakkumises midagi huvitavat ei olnud, saime üldse ühepoolselt pakkuda. Avasin tugeva 1C-ga, Leo oma lehte ei upgrade'inud ja näitas 8-11 ja 6-4 mustad, selle peale panin 3NT, Leo läks sealt veel edasi, et näidata, et asi on hullem, aga ma ei võtnud ikka vedu. Slämmi oleks ta oma sõnul taha mänginud kuna oleks padasoldanit lõikama hakanud.

    VastaKustuta
  2. Minu jaoks on Westi leht 2D pakkumine, mitte dbl.
    1D-X-p-2D//p-2H peaks siin ka sundiv olema, kui ei ole just teisiti kokku lepitud.
    Paja slämmis peaks Leo kaotav plaan tõepoolest parim olema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mismoodi see pajasoldati lõikusega plaan välja näeb? Kui lõikus õnnestub, siis on ju vaid 10 tihi...

      Minule tehti 5♠ vastu risti avakäik. Seepeale lõin risti lauda, võtsin laua 3 tippu. Edasi sain trumpe vaid tipust mängida, niisiis 12 tihi.

      Kustuta
    2. 2H ei olex sundiv, sest 2D pakumise alumine ots olex meil kutsuv, ca 4-4 kallistega.

      Lahtise kaardiga on 2D kontra asemel tõesti mõeldav ja isegi ehk loogilisem. Samas kui sa ainult oma 11 punast kaarti imetleda saad, üritad sa kõigest hingest pigem siiski vältida olukorda kus 2D tuleb kolme ületihiga. Sellex piisab ju ruutu emanda kukkumisest ja partnerilt ärtu K leidmisest. Ma ei usu et ma ise suudax selle lehega kõigest 2D-ga alustada....

      Kustuta
  3. Hendrikul on vist õigus, pada soldati lõikus on parim ainult pada isolatsioonis vaadates.
    Kutsuva lehe ja mõlema kalliga partneri kontra peale peaks vaikimisi lugu arenema nii:
    1D-X-p-2D//p-2H-p-3H ehk siis kõigepealt cuebid ja siis tõste partneri 2kallist kolme. Aga ega mul Mtsu variandi vastu ka vähimatki ei ole.

    VastaKustuta