neljapäev, 10. november 2011

Slämmipakumine

_______♠ AKQ__ D:SYD
_______♥ KJ7532__ VUL:BOTH
_______♦ QT75
_______♣
♠ 2_________♠ J864
♥ Q_________♥ 64
♦ AJ86______♦ K9432
♣ QT96532_____♣ J7
_______♠ T9753
_______♥ AT98
_______♦
_______♣ AK84


Jagu selline. Vaja jõuda suurde ärtuslämmi. Paraku ei suutnud seda Tallinna klubi saalis sedapuhku keegi. Meie paari takerdumine nägi välja selline:
1♠-2♣-3♥-p
4♣(!)-p-4♠(!)-p
5♦(!)-X-6♠-ppp

3♥ on sundiv ärtuga, sest tundus mõistlik esialgu (või ka üldse) pada klapp maha vaikida - ärtu klapp tundus selles jaos hulga olulisema tihide allikana. 4♣, 4♠ ja 5&diams on märkepakumised. Nordis istudes tekitas segaduse minu jaox 5 ruutu koos sinna pandud avakäigu kontraga. Tekis mulje et ristiga vahele tulnud käel võib olla ruutu renoo, mis arvestades minu enda teravat jagu võis täiesti võimalik olla. Seega valisin ruutu avakäigu välistamisex hoopis paja slämmi, mis ruutu ässaga käiguga paraku alt läks. Väljamäng on iseenesest olemas (tuleb ainult trumbiga side lauda säilitada) ning see olex annud meil ca 50%-se tulemuse. Saal oli enamasti mänginud 6♥+1. 6♠ pakudes konstrueerisin partnerile umbes lehe kus tal on ristis äss ja ruutus samuti vähemalt äss (Axx, AKx, vms). Tagantjärele tundus et võibolla peax Süd hyppama 6♦ või tundub see variant pigem selline lahtise lehe pakumisena? Ja kuidas Sina seda jagu oma partneriga pakunud olexid?

3 kommentaari:

  1. miks 3H peale lihtsalt 5D ei võiks pakkuda (ja lool oleks lühike lõpp)? Praegu muutus pakkumine segaseks, kas südil ei või näiteks 66 mustad olla?
    ulaf

    VastaKustuta
  2. 5D jaox on pada natuke kehvake, samuti on esialgu ju ebaselge kuipalju 3H pakuja üldse mängida tahab. Samas tõenäosus et 5H alt läheb ei pruugi tõesti väga suur olla.

    VastaKustuta
  3. Algus on ju päris hea, aga ma arvan, et ruutulöögi kartmine on natuke üle mõtlemine, selle võiks läbi passida (kui partneril teoorias võib olla ka teise ringi kontroll, siis saab ta rekiga kinnitada, et tal on 1. ring) või 5S või 6C cue teha. Ma ei tea, kes peab endal kopsud õhku täis võtma, kuna trumpemand on puudu, siis on mõlemal vastikud värinad, Südil lisaks ka põhimast üsna hõre.

    VastaKustuta