pühapäev, 20. november 2011

Kuidas mängida

4♠X Ostist

♠ Q2
♥ QJ83
♦ J76
♣ AQJ8
_____♠ AKT95
♥ T64
♦ A5
♣ T32
Avakäik: ♦ 4
Nädalavahetusel oli võimalik hiilata järgmises jaotuse väljamängus.
Keegi ei ole tsoonis, West avab 1NT (11-13). Nordilt naturaalne 2♦, Ostilt 3♥, mida ta ise ilmselt ülekandena võtab. West tõstab selle 4♥-sse geimi. Nord kontreerib optimistlikult (lätsuga). Nüüd parandab Ost lepingu 4♠, ja Nord kontreerib sedagi, ehkki vähem optimislikult.

Pakkumine niisiis:
1NT___2♦___3♥___P
4♥___X____4♠___P
P____X...

Kuidas mängida?

Minu plaan väljamängijana oli panustada jaotusele, kus Nordil on singel risti ja kuni 3-ne trump (või 4-ne trump ilma soldadita) ehk umbes 3-4-5-1 või 2-4-6-1. Sel juhul on võimalik maha lõigata nii risti kuningas kui ka risti 9, ning saab käest ruutukaduja ristile visata. See mänguviis aga vajab kätte kahte kiiret sisekut, ent trumbiga on vaid 1 sisek. Sestap ei jätkanud ma pärast avatihi ruutu ässa mitte trumbiga, vaid hoopis risti 10-ga arvestades, et see kaetakse kuningaga ja ässaga ning saan trumbid maha võtta.

Paraku mängis Süd automaatselt väikese risti.

Kui nüüd edasi mõtelda, siis on üsna ebareaalne, et Nordil võiks olla rohkem, kui singel risti. Seetõttu on vaid 1 viis kuidas risti 4 tihiga lahendada. Selleks tuleb Nordilt singel kuningas maha tõmmata.

Paraku ei olnud mina valmis selleks, et Süd risti kuningaga ei kata. Mängisin automaatselt väikese. See läks näppu (singel kuningale) ning vastased korjasid veel hunniku lööke. Kokkuvõttes kolmeta.

6 kommentaari:

  1. 2007.a mängisin Ökuliga Pärnu Karikat ja ta püüdis vähemalt kaks singelkunni tagant kinni (kui mitte kolm). Nii et soovitan tema poole pöörduda ses asjas :)
    Margus

    VastaKustuta
  2. Lepingu võit oleks toonud 1% juurde ja esikoha :)

    VastaKustuta
  3. Ja veel üks kommentaar - see singel kunni maha tõmbamine ei ole siiski ainus võimalik plaan minumeelest. Sest oletame, et risti kunn on lõikes ja risti 10 saab tihi. Nüüd tõmbad trumbid maha ja lõikad uuesti ristit. Jääd küll lauda aga sa võid ära anda kaks ärtut ja ruutu ja tulla siis löögiga kätte ja lõigata viimast ristit (kui ärtu juba ei tee).
    Margus

    VastaKustuta
  4. Kas keegi võiks selgitada miks Süd peaks kuningaga katma? Ma ei saa poindile pihta.

    VastaKustuta
  5. Esikoha olex muuhulgas toonud ka osamängu jäämine. Ehk siis et arvestades 11-13 avangut ühtlasega kas on mõtet teise samaväärse ühtlase lehega ikka teha GF? Või oli selline hüpe teil tõesti kutsuv - sõltumata sellest kas tegu oli ülekandega või mitte?

    Ja kuninga peetamisega olen ma lauas AQJx-t nähes täiesti nõus. Olukordi kus katmine annab effekti on vähem kui vastupidiseid.

    VastaKustuta
  6. Valida on mittesundiva 2♠ ja kutsuva 3♥ vahel. Minu arvates on 3♥ selgelt eelistatum, kasvõi seetõttu, et mängima jääb partner. Ja geimi mängimiseks on ju leht päris hea.

    Kuninga mittemängimine on tõesti alternatiivne variant. Katmine oleks automaatne nt Kx-st, aga antud juhul on Südil vähemalt 4+ ristit.

    Aga turniiri esikoht ei jäänud kindlasti sellesse jaotusesse. Jaotusi, kus sai lollusi tehtud, oli ikka veel.

    VastaKustuta