neljapäev, 3. november 2011

Avakäigumaagia

1Nt oli Crash. Partneri ristipakkumised on seega (mõlemad) passi-või-paranda skeemi järgi. Mida avakäid ja mix? Impide peale mäng nii et ületihi pärast ei maxa pead vaevata...

7 kommentaari:

  1. Partneril on ilmselt risti ja ruutu. Võibolla prooviks siis aktiivse avakäigu ruutu kunni alt.

    VastaKustuta
  2. Võimalik oleks ka proovida partnerile avakäigust ärtulöök anda, aga äkki saame ärtus nagunii tihi. Pigem ei julgeks ärtut käia.

    VastaKustuta
  3. Sellist pakkumist ei ole olemas!
    Ilma laua taga viibimata ja värinaid lugemata ei oska suurt midagi arvata, aga eks lasen fantaasialoomal lennata, et mis kellelgi olla võiks.
    Ma ei suuda ette kujutada lehte, millega partner teeb ainult 2♣ pvp (ei taha midagi üle teise korruse mängida) ja hiljem kui teeb educated guessi, et sul on ♥+♣, siis paneb viiendale korrusele. Ilmselt on tal mingi ühtlasepoolne mais neljase/viiese ristiga (ütleme, et mingi 5332 jagu erilise eelistuseta ♠ või ♦ suhtes ja otsustas seda jagu lihtsalt imelikult pakkuda).
    Ost ilmselt ei raalinud välja, et partneri 4♥ on splinter ja sattus sellest vaimustusse. Ma arvan, et tal võiks olla mingi 6-4-2-1/6-4-3-0/5-5-2-1 ja Westile jääb seega umbes 4-1-5-3/4-1-4-4/5-1-4-3.
    Ärtut ma kindlasti ei käi, sellest ei tohiks midagi head juhtuda. Ristit ka mitte, pigem aitab see vastasele tihi (äraviskeks) lahti mängida. Ka ruutut ja pada ei tahaks tegelikult käia, aga kuskil seal tuleb valik teha. Trumbikäik võib olla katastroof, kui meie poole ainuke šanss on saada kaks trumbitihi (partnerile KTx ja emand lauda), ruutukäik jälle võib anda 12. tihi. Kui partneril oleks ♦Äxx, siis võiks eeldades, et sul on ♠♦, ta 2♦ pvp teha ja avakäiguprobleemi lahendada – samas aga kui tal on ♦E (või isegi ♦S), võib ruutukäik olla ainuke variant lepingu taha võtmiseks, mängides tihi lahti enne kui väljamängija ruutukaduja ristile visatakse. Kuna kõrvalmastis tihi kinkimisel võib juhtuda, et meil niikuinii polnud seda saada, aga trumbitihi kaotus on korvamatu, käin ruutut.

    VastaKustuta
  4. Ega nüüd 2♣ niiväga nõrk ka ei saa olla. See on ikkagi ju vabatahtlik pakumine. Mõnes mõttes on 5nda korruse pakumine muidugi hilinenud tõesti, aga ruumi RCKB jaox võtab ta vastaselt siiski ära.
    Värinate lugemisega on natuke kehvasti kuna asi leidis aset BBOs... Kui just keegi ei tule väitma et BBOs saab bridgetada ka mõnda "värisevat" rooli kasutades :)

    VastaKustuta
  5. Ma arvan, et kui vastasel on FG järgnevus peal, siis 2C ei ole "vabast positsioonist" pakkumine. Kui hiljem ollakse nõus viiendale korrusele minema, on 2C üsna impotentne lähenemine, kuna annab vastasele kogu maailma pakkumisruumi. Kui tal on kahele variandile klapp, siis 4C/4D lauale ja teema lõpp, kui ainult ristile on klapp siis kas 2D või 2S.

    VastaKustuta
  6. Kuna jagu oli selline siis ruutu õige käik tõepoolest.

    VastaKustuta
  7. Lauriga väga nõus, nordi ja osti pakkumised on diletantlikud. 5CD on ladvast 1100 (ilmselt deep finesse leiaks 1400).
    ulaf

    VastaKustuta