esmaspäev, 26. aprill 2010

Punane leht

Eile BBOs mängides sattus kätte selline kollektsioon:

♠ - ♥ AKJTxx ♦ Q8xxxx ♣ x

Mina kallis, vastane odavas. Avan 1. käelt 1♥, vastane pakub 1♠, partner kontra, teine vastane 3♠. Mida pakuksid sina?

6 kommentaari:

  1. Keeruline, partneril on kas mingi 8-10 punkti ühtlane või risti mastiga ja mingi 4 pada võib tal ka olla. Küsimus on kas tema punktid on sulle soodsalt. Isegi kui tal on Kxx ruutus võib trumbis vabalt 2 kadujat olla ja kui tal risti ässa ei ole, siis 5D pole kallis odava vastu ka eriline moos. Seega ma pakuks:
    konstruktiivselt 4D
    või
    passiivselt 4H (mast on hea ja kui partneril ongi eelmainitud ruutu tugi, ega see siis kasutamata jää).

    VastaKustuta
  2. võimalikke pakkumisi on pääris palju... ilmselt kõige lihtsam oleks 6D ära lömmida ja loota parimat.
    Mulle meeldiks 4D pakkumisega (laua taga on nii palju jõudu ja padu ripakil olevat, et väga tõenäoliselt keegi selle peale ikka midagi pakub). Kui partner mingi liigutuse teeb, siis saab teha padacue, sest kui partneril on ruutu ÄK ja risti Ä, siis on ju seitse varrest ja kui ta neid kaarte enda käes näeb ja kuuleb sinu padacued viiendal korrusel, siis ehk ta oskab aimata, mida talt tahetakse.
    muud variandid: 4H/5D (pessimistlikult), 4S (jätab seisu uduseks)

    VastaKustuta
  3. Nii 5D kui 6D tunduvad mõistlikud.
    Arxsi kartust, et partneril tegelikult ruutusid ei pruugigi olla (kuigi negatiivne kontra nendele väga tugevasti vihjab), ei saa minu arust ka päris välistada. Kui partneril on liiga hea leht mittesundivaks 2C-ks ja liiga nõrk GF 3C-ks, siis ta võibolla ei leia muud võimalust kui kontraga alustada. Veelgi enam - järsku ta alustab GF risti ühemastikaga läbi kontra (ja 3C kutsuv). Kuna tegemist oli juhupartnerlusega, siis ei saa päris kindel olla partneri stiilis.
    Aga ma pigem ikkagi eeldaks, et partneril on mõlemad odavad ja hea ruutu klapp garanteeritud.

    VastaKustuta
  4. Sellise 10-punktise maltsaga avaks kallis odava vastu ikka teise korruse kahemastilehega ja siis kärutaks vastase pada gamblele muudkui otsa, kuni kontra ja reki peale saaks.

    Ning polekski tarvis muretseda, kas on slämm või pole ;)

    VastaKustuta
  5. Lähtusin põhimõttest: kui partneri soodsa miinimumi korral, tahan mängida slämmi, siis pakun selle ära. Antud juhul piisab mulle ♦KJx ja ♣A (no isegi ♦AJTx ja out puhul on reaalsed shansud). Niisiis pressisin ära 6♦.

    Asjaolu, mille arvestamata jätsin, oli aga vastaste pakkumine. Et nemad on odavas, siis ei pruugi neil jõudu eriti olla. Sel juhul võib partner härg olla ja tal võib olla kah mingi eriline leht -- võtan talt kirjeldamisruumi ära. Ja kui partneril ongi mingi nõrk saast, siis leiavad vastased mingi pakkumise veel.

    Reaalselt oli partneril 19 ühtlast (ilma ärtu emanda ja risti ässata) ning ta pakkus 7NT, mis küll välja ei tulnud.

    VastaKustuta