laupäev, 9. juuni 2018

Mida pakute?

Mängid maksipaarikat, oled tsoonis mittetsooni vastu.
Sul on järgmine leht: KJ954-K9-T843-Q5. Avanguks passid (M+m avangut pole) ja partner avab 3. käelt 1H. Sina 1S, partner 2C ja nüüd sekkub vastane 2D-ga. Mis on sinu pakkumine?

6 kommentaari:

  1. Ah kui vastik olukord, aga ma arvan, et ma ei passiks, vaid pressiks 2♥. Ehk ikka kuidagi välja tuleb. :)

    VastaKustuta
  2. Nõme seis jah, aga passida ma ei taha. 2H pakkumine ka väga ei meeldi, senimaani kui ma sellistes kohtades duubel pildiga toetamist olen harrastanud, siis need hästi ei ole lõppenud. Eks nati oleneb, et milline partneri 3. käe stiil on kallis tsoonis, aga ma arvan, et ma pakuks 2NT (lubaks sellist 9 silma, sest 10(11)+ ma oleks juba 1S avanud). Eks see ka oleneb natuke kokkulepetest ja stiilist, aga ma arvan, et trumbita on meil parim leping, sest partner oleks saanud miinimumi ja 3-se pajaga 1S rahulikult passida, kuna geimi ei ole.

    VastaKustuta
  3. 2H, sest mõlemas partneri mastis on pilt ja vastase mastis ei ole. Loomulikult on partneril 1-4-3-5, nii et pass olnuks viimane võimalus plusstulemust saada, aga samas kui passin, siis on tal 2-5-1-5 ja see on veel hullem.

    Andres

    VastaKustuta
  4. Mina otsustasin paraku selles jaotuses hoopis kontra kasuks, lootuses, et kuna ma olen passinud käsi, siis partner seda puhta "3. käe avanguga" sisse ei jäta. Ilmselt olin siiski liiga optimistlik ja pidanuks otsustama 2H kasuks, mis oli selles jaotuses võitev lahendus (9 tihi). Partneril oli Andrese nimetatud 2-5-1-5, aga paraku ruutu singel äss, nii et tal ei olnud isegi kiusatust kontra pealt ära minna. Laekus 2DX=.

    VastaKustuta
  5. Mulle tundub X ka täitsa variant, ei heidaks sellele midagi ette. Tundub ebaklapp ja jõuülekaal. Ise valiks ilmselt ikkagi 2H, kuna olime nkn sinna teel ja 5-2 klapp olemas (partneril ei tohiks ärtu neljane olla vaatamata 3. käe avangule, kuna siis on 2C idee küsitav).

    VastaKustuta