neljapäev, 13. oktoober 2016

Tõkestavad

Üritaks natuke seda vaikust mis siin blogis valitseb, häirida ühe pakkumisprobleemiga. Mõni nädal tagasi klubis tuli ette jaotus kus käes olid pooled punktid

♠Ax
♥Axx
♦KQ
♣AQJ9xx


On küll kehva 20p, aga ikkagi pooled punktid. Kõik tsoonis oled neljandal käel ja ees on kolm passi. Tugeva risti süsteemis saad avada 1♣ millele passinud vastane ütleb 1♠, partner passib (0-4) ja teine vastane tõstab hoolimata punasest tsoonis lauale tõkestava 3♠.

Küsimus lihtne aga vastuseid palju. Mida pakkuda?
a)pass
b)kontra
c)3NT
d)4♣
e)5♣
f)midagi muud

6 kommentaari:

  1. Vastik olukord. 3NT ei ole hea variant, paja topeltpidurita 9 tihi kokku ei tule, isegi kui partneril on risti kuningas (pada on avakäigust lahti ja ruutus vaja tihi lahti mängida). 5C jaoks samuti põhjust ei näe, 11 tihi ei paista kusagilt. Pass, kontra või 4C... Pass võib osutuda õigeks valikuks, eelkõige kui mõlemad lepingud (3S ja 4C) taha lähevad, aga pakuksin siiski 4C ja peamiselt sellepärast, et kahtlustan, et 3S tuleb lihtsalt välja. Kui partneril on palju ärtusid, parandab küllap 4H-sse; 4-3 ärtuga 4H-l ei näe šansse, nii et kontral pole mõtet.

    VastaKustuta
  2. Maarjaga nõus. 4c tundub parim valik.
    Ökul

    VastaKustuta
  3. Ma vist passiks raske südamega...

    VastaKustuta
  4. Pakuks samuti 4C. Põhjused samad, mis Maarjal.

    VastaKustuta
  5. Võibolla olex pidanud lisama ülesandesse väikse vihje võimaliku bluhvi kohta, a la "vastas oli kokkumänginud paar". Samas olid vastused ehk nüüd objektiivsemad. Aga bluhviga seekord tegu oligi. 1S pakkujal oli pajas KQx (kõrval 6ne AJ ruutus, ärtu singliga) ja tema partneril Jxxx (kõrval 5ne ärtu QJ, ruutu singliga). Mis jätab 0-4 punktiga partnerile paja 109xx ja tekib teine vajalik pidamine 3NT tarvis.
    Lauri pass olex talle siit jaost andnud ca 75%. 4C saab mängida -1 aga võita üritades on tulemusex pigem -2 nagu meilgi lauas juhtus ja 5% maxist.
    Ise pakuks välja 2 mõttekäiku a)
    osamänguvõitlus: kui 20pga on 3S kaitses 3-5 tihi ja 4C lepingus 5 kadujat siis pigem lähevad mõelemad ikkagi alt. Seega pass.
    b) vastased tõkestavad nagu hullud ja meil seisab geim. Seega valik olex 3NT või 5C. 4C olex mõtetu kuna partnerilt piisab üsnagi vähestest sobivatest nuppudes millega ta geimi ära tõsta ei pruugi.

    VastaKustuta
  6. Ma vist pakuks raske südamega 4C, isegi "kokkumänginud paari" vastu.

    Andres

    VastaKustuta