reede, 4. september 2015

Avakäik slämmi vastu

Omad
♠Q975 ♥A2 ♦J864 ♣752

Vastased pakuvad (tugev risti) 1C-2C//2NT-3D//4D-4H//4S-5C//6D
Sinu avakäik? (Väljamängijal on risti + ruutu ning lauas tugev ühtlane leht ruutu toega, 4Hst ctrl)

Esimene mõte oli mul tõmmata ärtu äss ning edasi oodata, kas trumbitihi tuleb või mitte. Kuid siis avastasin, et olukord pole sugugi nii lihtne. Esiteks ei pruugi ärtutihi kuhugi kaduda. Teiseks, kui ka laua ärtud on võimalik ära visata, võib trumbi 4-1 jagunemine lepingule saatuslikuks saada. Vastase pakkumine ei olnud tugev (s.t neil tundub olema piiripealne jõud, mitte et nad oleksid halvasti pakkunud (tegemist võis olla klubi 2 parima mängijaga)) - avaja 4D oli pika mõttetööga (ta võis kaaluda 3NT) ning kumbki vastane ei soovinud otsustavalt ohje haarata. Kolmandaks, kui ma tõmban ärtu ässa ning väljamängijal on otsustuskoht, kumbalt poolt trumbi lõikamise võimalus omale jätta, siis minu avakäik võib teda suunata õigesti otsustama. Viimase argumendi muudab veelgi hullemaks asjaolu, et värskelt on laialdaselt teada, kuidas Holland vs Iisrael väljamängija otsustas kõrvalmasti ässa avakäigu peale lõigata trumpi umbes kombinatsioonist: lauas Axx käes KQT9x - tõmbas kuninga ning lõikas seejärel õnnestunult kümnega.

Slämmijagudes üritan konstrueerida mõningaid jaotuseid, võimalikult juhuslikult, ning otsustada nende põhjal. Slämmi pakkumises töötab see hästi, kuid siin ei viinud eriti kuhugi. Reaalselt otsustasin lõpuks ikkagi ärtu ässa kasuks, kuid ka tagantjärele ei ole ma sugugi veendunud selle õigsuses.

1 kommentaar:

  1. Samasuguse trumbimasti lahenduse eest võeti Buratti-Lanzarotti maha, piisas ühest jaotusesest, FZ vastu on lehekülgede kaupa materjali, kaasaarvatud see Holland-Juudid jagu,aga asi on veel lahtine.Muideks BL võttis maha ka juut:) ja olen ta mängu jälginud netis= pole eetiline mängija.Aga see selleks.Vähemalt Israeli open team on aumehed, loobusid MM-st.Hannes

    VastaKustuta