neljapäev, 30. aprill 2009

Lehehinnangust

Jaotus jäi silma BBOs mõned nädalad tagasi miskis vugraphis. Võibolla olid miskid Brasiilia võistkondlikud ntx. Üsnagi õpetlik selles mõttes et kuidas Nord ja West oma lehte erinevalt hindasid.







Pakkumine 1. toas:


Pakkumine 2. toas:



Nordil ja Eastil oli sellised lehed:


1. Kes sekkux Nordi lehega pakkumisse ja kuidas?
2. Kas Easti lehega slämmi trügimine on mõistlik ja oskab keegi miski parema järgnevuse välja pakkuda?
3. Kas N kontra võis tõesti Westi slämmihuvi jahutada?

Väljamängul mõlemas toas miskit huvitavat eriti enam ei juhtunud, 3HX läx kaheta. 6H tuli täpselt kuna peale ruutu A avakäiku lülitus N miskipärast padasse, mis võeti ässaga. Oskab keegi välja pakkuda mõne argumendi sellise lülituse kasux?

Kogu jaotus kah siis:


PS! Ehk ei saanud väga aeglane leht:)

7 kommentaari:

  1. Minult arg pass Nordi lehega, piinlik küll

    VastaKustuta
  2. Minult arg kontra (kardan, et partner passib sisse). Aga Osti lehega võiks ju slämmi minna küll - kui eeldan, et partneril on ärtus kuues KES (selle positsiooni kohta keskmine leht), on lugeda 6 ärtut, 2 ristit, ruutu, pajas 2 tihi lootus (kuna dubleeriti eest) - kokku juba 11 + lisavõimalus risti pikkustihiks + võimalus, et partneril on 7. ärtu. 5H tundub hea pakkumine, slämmis tahan olla, kui partneril on ärtus KE, seega Josephine väga asjaks.

    VastaKustuta
  3. Mulle ka 5H meeldib, mis lehega siis veel seda teha (eeldusel et partneril esimesest käest pakkudes ikka 7ne ärtu olla võiks). Ainus probleem slämmis võib olla kui partneril on 3 risti kaltsu kuid ka neil juhtudel on lisashansid muudest mastidest olemas.

    Samuti meeldib Nordi kontra. Kui partneril on mingi ühtlane 12 PP, on Nordi kontra ainus mis asja geimi viia suudab. Kohese 4 ärtu jaoks Nordi leht liiga nõrk sellises tsoonis.

    VastaKustuta
  4. 1. N lehega matshi mängides pass, maksikal võib dbl proovida.
    2. Slämm on mõistlik ja heade shansidega - vastavalt kokkulepetele võib ka 5H pakkumisele lihtsalt ässa küsida.
    3. Kontra tegelt peaks slämmihuvi hoopis suurendama sest saad lisainfoks teada et tõenäoliselt on kõik puuduvad punktid (ruutu äss, paja kunn, risti pildid) soodsas positsioonis. Negatiivse poole pealt viitab see ainult võimalusele ärtu halvale jagunemisele mille puhul annab aga lisainformatsiooni ärtu lõikamiseks.

    VastaKustuta
  5. Endale kah tundus et Nordi kontra võix pigem Osti pakkumisele tuult tiibadesse anda.

    Samas matshil passimise argumentidega ei tahax nõus olla. -500 vs -420 ei ole matshi niivõrd suur erinevus kui maxikal just. Nord oma lehe järgi peax kyll nägema et vastastel geim enamvähem seisab...

    VastaKustuta
  6. Nordi lehega kontra (kuigi kerge ohutundega). Osti lehega tundub ka, et võiks slämmi minna, pass tundub mulle väga kahtlane... Mida see alert seal tähendas pakkumisdiagrammis?

    Lauri palub veel mainida, et maksikal on põhi põhi, aga matšis võib kehval juhul lõppeda asi 800-ga. Ja selle järgi, mis tema partnerid viimasel ajal lauda on keeranud, pigem 1400-ga. :P

    VastaKustuta
  7. Selle osti passi kohta vugraphi tüübid kah imestasid, et isegi kui pessimistlikult pakkuda siis rekontra ikka vähemalt.

    Mis see alert täpsemalt oli, paraku enam ei mäleta. Mälus on ainult pilt ekraanilt ja see et pass oli teist värvi. VÕibolla midagi sellist nagu mõned siin nõrga 1NT-X järgnevuses mängivad...

    Kehvi lehti lauda panevad partnerid tulex kuidagi liistule tõmmata;) Üxi kolme vastu teadupärast ysnagi võimatu saada ju:p

    VastaKustuta