reede, 10. aprill 2009

20 reeglist

Kiibitsesin eile BBO-s matši Cayne vs Belgia. Torkas silma selline lugu:

Meie foorumis kirjutajas- ja lugejaskond avaks selle lehega nähtavasti ilma pikema mõttepausita.
20 reegli järgi on tegemist avangulehega - olgugi alumine piir. 26 reegli järgi lisame 20-le veel pikima ja lühima masti vahe, st 6 ning 1p iga kunni, 2p iga ässa eest. Kokku 29. Seega pole tegemist isegi mitte padumiinimumiga.
Laua taga aga S passis. Kusjuures mitte üksnes belgia koondislane Cayne-Nunesi lauas vaid ka Cayne'i tiimikaaslane teises toas (keegi Nagy Kamel).
Siit moraal: konstruktiivne pakkumine pole maailmast veel kadunud.

5 kommentaari:

  1. sellega on ka nagu ta on - nt. on oluline küsimus, mis süsteemi mängides sul selline leht käes on. Naturalis on jõubalansid väga laialivalguvad, aga kui sa mängid tugeva risti süsteemi, siis selle üks suurimaid eeliseid ongi, et sa võid heade jaotuslike kätega natuke odavamalt avada. Ja noh, lõpuks on olemas ka poolaka avapakkumine 2 pada...

    VastaKustuta
  2. Ideaalne poolaka 2♠ avang mu arust. Kahemastileht, kusjuures ka odavmast on mainimist väärt.

    VastaKustuta
  3. Kas kuuene pada ikka on ideaalne poolaka avanguks? Mõtlesin, et seal ei tohiks kallismast rohkem kui viiene olla...

    VastaKustuta
  4. 2 kalli avangut (vähemalt 5-4 mastid) mängime Hannesega nii, et 2NT relee vastused 3CDHS on tavapärased, ent vastused 3NT ja 4C näitavad maksimumi ja 6-4 või 6-5 jaotust. Sellisel juhul ei jää 6-2 klapiga kallismasti geimid pakkumata.
    Lisamärkusena- ühemastilehed kuuese kallismastiga vähema kui avangujõuga me passime, ka nii on võimalik mängida.

    VastaKustuta
  5. Poolakas (ma seda kusagil 3+ aastat mänginud juba) avangute osas ikkagi rannakale/tugevale ristile lähedasem, kui naturalile. Kuigi jah naturaalsete avangute punktinivood on seal natuke kõrgemax konfitud, ehk siis kunstlik "tugev" avang algab 18 punktist.

    Selle lehega aga kindlasti 1S avaks. Muidugi, jah võib ilmselt kokku leppida ka a la 2s-3c-4d järgnevused passi-või-paranda skeemi jaoks aga by-default ikkagi 2S 5-5-te lubab, mille me oma partneriga tegelikult 5-4x kohandasime mõne aja möödudes. Põhjus mix avada 1 aga mitte 2 on mooarust slämmi leidmises või mahamagamises.

    VastaKustuta