teisipäev, 22. veebruar 2011

Enda meelest kaval

Eilses klubis sattusin mängima järgmiste lehtedega 3NT lepingut:
Axx
Axxx
108xx
Jx

K9xx
KQ
AQJ
AQxx

Avakäiguks tuli paja emand. Kui ristikuningas on soldati ees, on mul seis hea. Kui aga soldati taga, on lauasisekutega asjad jamad ja näha on vaid 8 tihi. Leidsin siis sellise plaani: võtsin avakäigu kuningaga kätte, tõmbasin kaks ärtut, ruutu ässa ja andsin ruutu välja. Ost võttis kunni ja käis paja kümne. Selle võtsin ässaga lauda, nüüd tõmbasin ärtu ässa ja poetasin sellele käest ruutu pildi. Ruutu kümne tõmbele kahjuks aga 9t ei kukkunud. Nüüd ei jäänud muud üle, kui lauast ristisoldat välja tulla, see võeti Westist kunniga. W tõmbas oma kõrge paja ja ärtu, minule jäid veel risti ja pada. 9 tihi. Märkelehte avades sain oma kavaldamise eest paraja palga - nulli. Mis te arvate, kas ma valisin adekvaatse plaani?

6 kommentaari:

  1. Üks idee on esimene pada peetada - järsku on ruutu K omanikul duubel pada ja ta ei saa sisekut maha ajada.
    Teine idee on käia ruutu Ä asemel kohe J - kui ei võeta K-ga, saab jätkata ruutu Ä, ruutu E ja blokeerumist vältida. Kui ühel vastastest on ruutu K singlis, siis pole see võte küll eriti edukas.

    VastaKustuta
  2. Avakäigu peetamine võix tõesti abix olla.

    VastaKustuta
  3. Peetamise mõttega nõustun (antud juhul oli küll pada 3-3, aga see oli anomaalne avakäik), aga ruutu ässa tõmbamata jätmisega mitte, kuna kui nüüd ruutu K võetakse, siis ei ole mul enam ärtu ässale ruutu äraviskega lahtiblokkimise võimalust ka... Laua taga käisingi teise ruutuna soldati, võib-olla kui K oleks W-l olnud, oleks see isegi aidata võinud.

    VastaKustuta
  4. Variant ju pärast peetamist mitte ärtut näppida, vaid kohe väikest ristit proovida. Lõppeks kui kõik lähebki halvasti, on sul võimalik ka ärtu üle võtta ning punastes ikka 5 tihi olemas. Väike risti kindlustab ka mustades 4-5 tihi lisaks.

    Kui sinu mänguplaanist õigesti aru sain, siis oleks lõpus westil neljane pada, oleks ta su üldse võinud ristiga sisse visata ja -1.

    VastaKustuta
  5. Otseselt nagu ei oskagi midagi ette heita (see on jälle selline jagu, kus sellest, kas sul on hea või halb päev, sõltub rohkem kui tehnikast), aga kui sa esimest pada ei peetanud, peeta siis vähemalt teinegi - mida Ost sulle siis teha saab?

    VastaKustuta
  6. Pada avakäik on tõesti valus -- ainus mast, kus midagi blokis ei ole ja vabalt liikuda saab. Kindlasti ei võtaks negatiivset hoiakut, et on 8 tihi. Nagu näha, õnnestus leida üheksaski, aga erilist õnne see ei toonud. Nii et maksipaarika värk, tuleb võtta riske.

    Esialgu tahaks saada 10 tihi -- kui vastastele anda 1 pada, 1 risti, 1 ruutu. Ise saada 2 - 3 - 3 - 2. Kui vastane jätkab teisel tihil padaga, siis võtaks lauda ja lõikaks ruutut ning panustaks lõpuks sellele, et risti kuningas paikneb avakäijal.

    Aga jah, eelkõige õnnitleks vastaseid hiilgava avakäigu puhul.

    VastaKustuta