kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Kaitseprobleem

Jagu 21, maksipaarikas, vastane tsoonis, PPV avab.

Pakkumine
1♥ - 2♣ - 3♠ (F) - P
4♠ - pass...

Avakäik
♣ x
_____♠ A9x
_____♥ KT8xx
_____♦ xx
_____♣ Axx

♠ x
♥ A9x
♦ Jxx
♣ KQJxxx

Väljamängija võtab risti ässa, käib ruutu vastu emandat, partner võtab kuninga ning käib uue risti. Risti jagub, kolmanda tihi saan endale.

Kuidas jätkata?

5 kommentaari:

  1. Mina käiks risti kahepoolse löögi alla ja partner viskaks peost ärtut.

    VastaKustuta
  2. Kui väljamängijal on 6-4 või 5-5 pada-ruutu ja trump on ka piisavalt tihe siis saab ta kolmandale ristile singel ärtu visates lepingu turvaliselt kodusadamasse tüürida. Ruutu kokkujooxmine on sul ju enamvähem näha, v.a. siis kui partneril on neljas kümme. Seega tundub enne kolmandat ristit ärtu ässa tõmme ehk isegi mõistlik olevat. Ärtu kuningale pole tal käest eriti midagi visata, kui just tõesti neljas kümme partneril ei sattu olema.

    VastaKustuta
  3. tõmban ärtu ässa ja käin ristit

    VastaKustuta
  4. 5-5 tal vast ei ole, siis paneks tala 2 ristile. Ärtu äss ja risti tundus ka mulle kõige teravmeelsem, partneril piisab pada JTx-st. Samas kaotab see 6-2-3-2 vastu kui väljamängija peaks ärtut mõistatama muidu ja näiteks ka pada emanda asukohta.

    VastaKustuta
  5. Ärtu äss ja risti jätk oleks tõesti võitev olnud. Väljamängijal oli 6-1-4-2 jaotus, partneril oli trumbis Jxx. Tartu klubi saalis oli see leping (tõenäoliselt) 3 korral välja tulnud, 3 korral taha võetud.

    VastaKustuta