neljapäev, 7. mai 2009

Kivipalli stiilinäide:)

Eilases Keila klubis istusin ma parajasti Westis, lugesin oma ilusat ühtlast 20punktist lehte kokku, kui märkasin et ongi minu kord midagi öelda... 5ndal korrusel siis seekord ;)

1.

Kuna partner 5NT peale miskit paljulubavalt uut ei pakkunud siis ei hakanud teda 7C peale sundiva passiga kiusama, kuigi mõte käis kyll korra peast läbi ;) 7S-i meil õnnex ei olnud kah sest vaatamata partneri 8sele mastile oli K lõikest välja duubel. 7CX lõppes mõneti "tavalise" 1400-se skooriga:)

2. 2h lubas 4+4+ kalleid. Peale 4H-i olex vaja otsustada kas toetada partneri ruutut duubel ässaga või pakkuda oma kahexast masti, valisin valesti. Samas võib ka partner 5d veel venitada. 6D on kyll altvõetav risti avakäigu löögiga, sest Ostil olid käes kõik ylejäänud 2 ristit, aga vaevalt ta seda teha oskab kui ma ristit varjan:). Või mis raffas arvab?


Edasi vahetusid kyll vastased aga kuigi tegu oli käsitsi segatud jagudega ei tahtnud slämmid või pseudoslämmid kuidagi otsa saada :)

3. See osutus siis paraku pseudo slämmix, sest kui ruutu ässa avakäiku ei tehta pole ärtusid ka pärast kusagile peita.


4. Siin paraku õnnestus 7NT asemel 7H tellida ainult. 7h peale jäin mõttesse kyll, aga kuna jagu pole just "eriti" yhtlane siis õnnestus "vales kohas" sisse passida:(


5. See jagu oli kah pseudoslämm, aga siin õnnestus õigel ajal pidama saada. 5h tähendas kyll kahte ässa viiest, aga probleem teadagi selles et kas pada K oli kah vastuses või siis oli kax "päris" ässa ja tekib võimalus K maha lõigata. Otsustasin et pigem oli pada K, määravax sai see et partner 2h kontra peale ikkagi 2s ära pakkus. Ja kuna partneril oli padas KJ duubel ning ristis ASxx siis polnud isegi risti avakäigust abi et 12 tihi välja venitada:(


Lisax sellele andis bridgejumal ka vastastele võimaluse yx kallismasti slämm ära pakkuda. Või vähemalt 8/9 saali võttis 680 skoorix, kas tegelt kah pakkuda sai pole päris kindel, sest meie pool avas (rannakaga kyll) ja mina sain miski NF pakkumise kah vahele toppida veel. Tõenäosuse järgi võib vabalt juhtuda et järgmises klubis on võimalik paar korda 4 kallist ja 3nt-d heal juhul välja mängida;-)

1 kommentaar: