reede, 10. juuli 2015

4 ärtut

Omades väga head lehte, on viimane asi, mida sa näha tahad, vastaste tõke. Hiljuti olin tunnistajaks kahele jaole, kus väga hea lehe omaja pidi asuma võitlusse vastase 4H tõkkega.

Vastane avab 3ndalt käelt 4H, omad
♠AK ♥Qxx ♦Kxx ♣AKxxx
Kuidas pakud?

Võimalik, et ainsaks viisiks plusstulemuse saamiseks on jääda 4H vastu kaitsesse, mistõttu võib pikas perspektiivis osutuda parimaks pass. Kahjuks ma ei tea, mida mõtles Justin Lall seda lehte omades, kuid igatahes just passi ta valis. Üheta ja teise toa 3NT vastu -11 IMPi.

Natuke hiljem omas Pihel umbes niisama head lehte 4-3-1-5 jaotusega ja seisis sama probleemi ees - mida teha vastase 4H tõkke peale. Nagu pahatihti juhtub - head pakkumist ei olegi - kõik alternatiivid võivad lõppeda väga kehvasti. Kontra peale on partnerilt 5D kuulmine parajalt ebameeldiv (kui odavad olnuks teistpidi, saanuks partneri 5C kohendada 5Dsse). Kuna padas oli AQJx, otsustas Pihel loomingulise 4S kasuks. Michael Lawrence on ilmselt tuntuim 4ste mastidega ülepakkumise propageerija, kuid ta hoiatab, et seda teha ainult esimesel korrusel. Dallase Ässad uurisid juba ammu välja, et 4ste mastide ülepakkumine 2. korrusel on kaotav propositsioon. Nüüd arendas Pihel aga kontseptsiooni 4. korrusele!
 Milline oli tulemus? Lauda ilmus padas 5ne Kuningas ja leping tuli välja. Can't argue with success.

2 kommentaari:

  1. Pass on taolise saastaga ikka väga piiripealne.
    Mõned ässadkunnid juurde ja alles siis oleks pass ülekaalukalt parim valik nii lühikeses, keskpikas kui ka pikas perspektiivis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tunneks ennast ebakindlalt ükskõik, mis ma ka ei pakuks. Tõenäoliselt on parim 3NT tehes näo nagu see oleks reeglitega lubatud :)

      Kustuta