teisipäev, 12. mai 2015

Ahnus

IMPs, 3NT ärtu avakäiguga

♠J764 ♥6 ♦92 ♣AKQ854
♠AT2 ♥AKQ3 ♦JT53 ♣97

Kuidas mängid?

Siin saab hukatuslikuks saada ainult liigne ahnus. Lepingu võitmiseks piisab 5 ristitihist, mistõttu esimese risti peetamine kindlustab lepingu v.a risti 5-0 korral. Reaalsuses oligi risti sätitud 4-1 ning need väljamängijad, kes läksid ületihi püüdma, kaotasid lepingu.

7 kommentaari:

  1. Ma arvan, et siin on moraal ilusam kui reaalne elu. Esiteks kaks neist neljast, kes 3NT kaotasid, said pajakäigu, mis raiub kaitse jaoks lahti viienda tihi (võib-olla peaks ristidest loobuma ja kohe pajale edasi mängima, lootes, et saab 3 pada, 3 ärtut ja 3 ristit ja kui vastane ei oska ruutusse lülida, siis saab 12 tihi).

    Aga jah, huvitav oleks kuulda, kas need, kes lepingu võitsid, andsid esimese risti välja.

    VastaKustuta
  2. Meie lauas tehti ♠K avakäik, ning enne laua avanemist kommenteeris kolmas käsi, et "pakkumise järgi tuleb lauda 9 musta kaarti". (Seega küsimus terasematele: kui risti istub kehvasti, siis kuidapidi?)

    Huvital kombel andis avakäik mõlemale poolele padas lisatihi. Kaitsel on nüüd 4 tihi lahti, väljamängijal 8. Ent väljamängijal on igas mastis shansid üheksanda tihi saamiseks. Millist masti rünnata esimesena?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lisatihi shansid on siiski kolmes mastis, mitte neljas.

      Kustuta
  3. Indrek andiski risti välja ja võitis lepingu, nii et wdp. :)

    VastaKustuta
  4. Sain paja kuninga avakäigu Mängisingi paja kolmele tihile ja sain 9 tihi (3 ärtut, 3 ristit ja 3 pada). Abiks oli ka, et Sula mängis avatihisse paja 8. Taavi

    VastaKustuta
  5. Meil oli ärtu avakäik, peale väikest mõttepausi pakkus hilisem võitja esimese risti välja.

    Tom


    VastaKustuta