neljapäev, 18. detsember 2014

Usu, mida näed

Ma olen varemgi kirjutanud jaotustest, kus avaja omab 14-15p ja kuuese kallismasti ning peab leidma taaspakkumise peale 1M avangut ja partneri 1NT vastust.

Oletame, et omad
♠AKJTxx ♥Kx ♦xx ♣QJx
Avad 1S - partner 1NT - sina?
Nagu ikka eeldame, et mängid tugeva risti süsteemi. Oletame, et 1NT oli kaasaja kommetele vastavalt forcing või semi-forcing.

Kõige tavalisemad taaspakkumised on muidugi 2S ja 3S (kuigi tegelikult tahaks pakkuda 2,5 pada). Lisaks veel 2NT ja 2C. Isegi 1NT avang hilisemate murede vältimiseks ei peaks leidma liigset hukkamõistu. Kõik need variandid on saanud ära nimetatud usinate kommentaatorite poolt varasemates sarnastes postitustes.

Jättes välja kavalamad pakkumised - põhiküsimus areneb ikkagi 2S ja 3S vahel. Osad autorid on väitnud, et maksimumiga tuleks alati hüpata 3S. Teised väidavad, et otsus 2S ja 3S vahel peaks baseeruma mängujõul mitte punktidel. Olles veendunult "points, schmoints" koolkonnas, valiksin ma seda tüüpi lehtedega enamasti ilmselt 2S (kõhklevalt, üldse mitte veendunult). Toodud lehes on aga päris korralikult mängujõudu (pada kümme on maasikas tordil), mistõttu kui minult oleks küsitud, siis arvanuksin, et tegemist on kindlasti 3S lehega.

Lõbustades end vahel oma lemmikpaari (kuna mängivad Precisionit) Meckstroth - Rodwell jälgimisega oli tore näha ülaltoodud lehte Meckstrothi käes. Uskusin veendunult, et pakub 3S (Meckwelli argessiivne stiil ja Meckwell Game Try on üldteada). Aga ma eksisin, Meckstrothilt ainult 2S (mitte, et see oleks oluline, aga antud juhul oli see õige otsus).

Osad inimesed näevad ainult seda, mida usuvad. Teised usuvad, mida näevad. Võimalik, et paljud (enamus?) maailmanimed pakuks siiski 3S, aga uskudes nähtut - 3S ei saa olla nii eelistatud kui ma arvasin. Kurb küll, aga minagi eksin :)

2 kommentaari:

  1. Milliseid hilisemaid muresid aitab vältida alajõu ja kuuese pajaga 1 NT avang (eeldusel et see pole konventsionaalne elik võimalda hilisematel ringidel just sellist lehte näidata)?

    VastaKustuta
  2. 1S avades oled teisel ringil tüütu valiku ees. Kui 1NT avad, siis on teisel pakkumisringil lihtne - tegutsed partneri soovidele vastavalt - võtad ülekande vastu, vastad Staymanile jms. Aga ma ei taha üldse 1NTd promoda, ilmselt on 1S parem.

    VastaKustuta