esmaspäev, 25. märts 2013

Tahaks vastase vahelepakutud masti mängida, aga käsi väriseb

Ma pole viimasel ajal saanud eriti bridži mängida. Kogu klubi jooksul tundsin ennast ebakindlana ja üsna lõpu osas tuli ette alltoodud jaotus. Vastasteks Heinlod.

Istusin teisel käel Nordis:
♠T92
♥A
♦ K9854
♣AT54




W kõik tsoonis

W    N    E     S
p     1D   1S   p
2H   p     2T   X
3H   ?

1D oli vähemalt 4ne ja kogu lauatagune pakkumine oli naturaalne, vähemalt keegi polnud miskit alertinud.
Sellises pakkumisjärgnevuses partneri X viitas pajaga varitsemisele. Paaride vahelised punktid on pigem pooleks, aga siiski palju võiks partneril jõudu olla? Selge, et ärtu pakkuja on suht nõrk: alustuseks pass millega ei sobind isegi tõkestada ja kaks korda ärtut edasi pakkudes. VPV ei pakkund ka kohe X või 1NT, mis viitab pigem kuni 14HCP max.

Et mis variandid pakkuda on?
X?
3S?
4C?
või veel miskit? pressida 4S?

Ise valisin 4C, arvates et näitan odavad 54 ja mingi toe pajale, et ehk partner hea lehe korral tõstab geimi. 






6 kommentaari:

  1. 3S

    Vastane on üsna suure tõenäosusega 9-ses ärtu klapis (partner võiks hoolimata paja varitusest neljase ärtuga algatuseks kontreerida). Sa oled valmis mängima nii 3S,4C kui ka 4D.

    Taavi

    VastaKustuta
  2. Päris põnev paja vahelepakkumine. Tuletab meelde Mike Lawrence'i reegleid neljase mastiga vahelepakkumiseks:
    1. ainult esimese korruse vahelepakkumisel;
    2. sul peab olema korralik avangujõud - siin olemas;
    3. puudub parem alternatiiv, st sul pole võimalik kasutada väljavõtukontrat - siin see tingimus ka täidetud;
    4. neljane mast peab olema korralik - sellest jääb siin vajaka :) Aga kolm tingimust neljast, peaaegu! Ja pakkumisele lisab teatavat ohutust pikkus vastase maas, mistõttu on rohkem lootust leida partnerilt suuremat hulka padu.
    3S oleks tõesti hea pakkumine, aga ma kardan, et mina laua taga selle peale ei tuleks...

    VastaKustuta
  3. Ma hakkasin ärtusid lugema, ja paar kaarti jäi puudu. West küll pakkus vabatahtlikult 3♥, aga avanguks passis. Arvatavasti on tal kuni 6-ne ärtu ja mingi veider jaotus. Ost tõstis partneri 2♥ 2NT-sse; seega umbes 0..2 ärtut. Partner ei suutnud padale anda väljavõtukontrat, seega justkui ei ole tal 4-st ärtut (kehv neljane siiski võimalik). Ehk siis 13 tuleks kokku vaid 6-2-4-1 jaotuse korral, ehkki ma ei usu, et nii on. Pigem siis ikkagi on avajal 7+ ärtu ja midagi ebaharilikku (renoo, 6-5, kehv ärtu kvaliteet vms).

    Huvitav seis tõesti! Ilmselt tuleks 3♠ pakkuda.

    VastaKustuta
  4. Ma ilmselt passiksin 3H lootes, et ehk teeb partner midagi kavalat. Mis puutub Osti 1S vahelepakkumisse, siis kas see pole mitte "worlds most obvious pass"?

    VastaKustuta
  5. 4C halb külg on see, et võtab pajaklapi pildilt maha (kust partner teab, et sul mingi pajatugi on). Ma ise valiksin 3S ja 3NT vahel.

    VastaKustuta
  6. Pikalt kõige paindlikum pakkumine on pass ja head alternatiivi sellele ei ole.
    3NT on suht loogikavaba - arvestades, mis juba lubatud, siis seda pakkumist ei ole mul küll mitte kusagilt võtta. Mis lehte partner minult ootab pärast 3NT pakkumist? Kindlasti mitte 11p singel ärtuga (olgugi äss). Kui partner tahab 3NT mängida, saab ta seda alati teha.
    4C on ka halb, see läheb üle paljudest lepingutest, mis võivad olla paremad (3H, 3S, 3NT) ja pole mingit garantiid, et meil on odavas klapp.
    4S on sama moodi nagu 3NT otsuse oma kätte võtmine kohas, kus seda teps mitte vaja teha ei ole. Paja klapp ei ole garanteeritud (ehkki mitte vähetõenäoline), geimijõud samuti mitte ja trump istub 5-0 vastu - noo milleks. On partneril hea 5ne pada, saab ta seda rahus pakkuda.
    3S pakkumine on ainus mõistlik alternatiiv passile, aga ikkagi tunduvalt halvem. Esiteks, partner käivitas trahvijärgnevuse ja mul ei ole põhjust kuhugi põgeneda, kui ta peaks 3H kontreerida tahtma (partneril võib olla vabalt 4ne hea ärtu, kui on 5ne hea pada). Ja teiseks, puhtpraktiliselt pole mõtet asja vastase masti pakkumisega keeruliseks ajada, kui pass hoiab kõik lihtsana.

    Andres

    VastaKustuta