kolmapäev, 14. detsember 2011

Väärtuslik kaduja

Tartu klubi võistkondlikul sattusin mängima järgmist jaotust:
Kallis odava vastu, 4♥X

♠ x
♥ J9x
♦ JTxx
♣ KT87x
Avakäik ♦ A
♠ AKQJ
♥ AT87x
♦ x
♣ Q9x

Pakkumist alustas alumine käsi:
____________1♥
P___2♥__3♦__4♥
X ...

West võttis avatihi ruutu ässaga ning jätkas ruutuga laua soldati ja partneri kuningale, mida trumpasin. Pakkumise järgi panin Westile ♥ KQx(x) ja duubel ruutu. Jätkasin kohe väikese trumbiga laua suunas, aga West ei maganud: võttis emandaga tihi (Ost pani ka masti) ja parema käigu puudumisel jätkas ristiga partneri ässale. Järgnes uus ruutu. Nüüd oli selge, et Westil rohkem ruutut pole, ja natuke võisin kahetseda, et ma laua ruutusid polnud padadele ära kaotanud. Kuna aga ruutu läbilaskmine mulle kuidagi kasu ei saa tuua (isegi ühtegi äraviset ei ole), siis lõin ruutu kinni. Taaskord West ei maganud, ja ei hakanud üle lööma vaid viskas sinna risti. Saanud tihi tõmbasin ärtu ässa (äkki trump ikkagi jagub), aga polnud õnne: Ost viskas krohvi.


♠ x
♥ J
♦ T
♣ KT87
♠ ???
♥ Kx
♦ --
♣ ?
ebaoluline
♠ AKQJ
♥ T

♣ Q9

Seega oli laual umbes niisugune seis. Süd oli käigul ja 3 tihi oli juba ära läinud. Kui nüüd Westil enam ristit pole, siis pole kaheta minekust pääsu. Jätkasin lootusrikkalt ristiga -- West pani masti -- laua kuningas saigi tihi. Nüüd on mul mustades mastides hunnik tegijaid, ent kõige väärtuslikum kaart lauas on vast hoopis ruutu kaduja. Tulin padaga kätte ning jätkasin suurte padade mängimist, visates lauast ristisid (hoides ruutut). Westi pikk trump oli kinni püütud! Isegi pada löömine teda ei päästaks (väikse trumbiga lüües saaks laud üle lüüa, suure trumbiga lüües saaks visata kaduja ning järgmise tihi kätte võtta). Tegelikult oli Westil käes 4 pada. Nii et kahe kaardi lõppseisus jäi lauda trump + ruutu (endiselt väärtuslik!) ja kätte trump + risti ning sain oma trumbid lahku lüüa. Seega üheta.

Palju rõõmu see tulemus siiski ei valmistanud, sest tugev 1♣ avang võimaldas teises toas mängida 3♣ lepingut, mis rahulikult ületihiga välja tuli. Seega 8 IMPi miinust.

1 kommentaar:

  1. Kui ma Vallo jutust õigesti aru sain, oleks seal jaos teises lauas äärepealt kõvasti nalja võinud saanud. Nimelt pakuti tugevale ristile mingi kaitsepakkumine vahele (vist kallid või odavad), millele teine käsi nelja pajakilakaga 2S pvp tegi. Nüüd järgnes kaks passi, kuid paraku otsustas Nord selle üles võtta 2NT-ga, mitte kontraga - ja jäigi olemata lugu, kuidas kaitse alustab mängu sellega, et tõmbab väljamängija 4-4 trumbi soojenduseks maha.

    Ahjaa, avakäik oli ruutukuningas, mitte äss, tal oli Kx. Aga see pole absoluutselt oluline.

    VastaKustuta