teisipäev, 14. juuni 2011

Mastikombinatsioon

Kuidas lahendada masti AT8xx vs J7x ühe kadujaga? Sisekuid on igatepidi ja sisse võib ka visata, vastane peab sedasama masti või topeltrenoose käima.

Kogu jagu eelmise nädala klubist:

♠ AT8xx
♥ Q98x
♦ Jx
♣ xx

♠ J7x
♥ KJT76xx
♦ x
♣ AK

Vastased odavas, ise kallis. Vaskult avatakse odavatega (vähemalt 5-4)
2NT__P____3NT__4♥
P____P____5♦___X
P____5♥___X ...

Avakäiguks tuleb ♦K, ning minu suureks rõõmuks käiakse järgi uus ruutu, mis võimaldab odavmastid elimineerida. Viiendal tihil trumpässale sissevise kahjuks ebaõnnestub -- trump jagub 2-0 (avajal oli renoo), ning käiakse järgi uus trump. Seega ongi jäänud vaid pada mast lahendada.

5 kommentaari:

  1. Ega siin muud midagi teha ei ole kui arvata:
    Kui pada on 3-2 lahus pilditega, siis mängi pada ladvast. Kui pajad on ebaühtlasemalt jagunenud või pildid on üheskäes koos, siis tuleb lõigata kümmnega ja proovida visata 2NT avaja partner pajaga sisse.

    Avastusmäng trumbiga siin ka midagi ei anna, sest vastastel on küllaga väikseid ruutusid, ristisid mida ära loopida.

    Nüüd siin rahulikult mõeldes, arvestades pakkumisi ja seda, et selline küsimus on postitatud, siis autopiloodi pealt lõikama minna ei tohi vaid tuleb pada ladvast mängida.

    VastaKustuta
  2. Mulle tundub pakkumise valguses kõige tõenäolisem, et ostil on mõlemad pildid (kui tal ärtu ka ainult duubel äss oli, siis natuke liiga naljakas tundub 3NT pakkumine pajas ühe pildiga). Seega prooviksin mängida pajas lauast väikse soldati suunas.

    VastaKustuta
  3. Huvitav, mina laua taga ässa tõmbamisele ei mõelnud. Küll aga kaalusin Maarja varianti võtta trump lauda, ja käia sealt pada. Aga mulle tundus, et sellega vähemalt samaväärne on võtta kätte ja sealt käia pada soldat.
    Teine alternatiiv on käia väike vastu kümmet.

    Vaagisin üsna pikalt. Lõpuks otsustasin mängida avaja 3055 jaotusele. Ja see tähendab, et kui pada soldatit vasakult ei kaeta, on mäng kohe väljas. Kui kaetakse, võtan ässaga, tulen trumbiga kätte, ja käin uue pada. Nii et 100%, kui avajal on justnimelt 3-ne pada.

    Reaalsuses oli avajal 1066 jaotus, ja taga oli KQ9x, nii et minu arutlus läks ikka täitsa võssa... Aga padasoldati käik siiski toimis.

    VastaKustuta
  4. jah, mina oleks mänginud äss-väike järgi... tegelikult kui ma seda ülesannet lugesin, siis tundus mulle, et põhi on käes sõltumata otsusest - sa mängid kallis tsoonis viiendal korrusel kontraga ja lähed üheta või kaheta, samas kui vastastel 5 ruutu ei seisa (2 risti ja ärtu on kadumas)... kuigi tõesti 1-0-6-6 vastu laseb ärtukäik 5 ruutut välja

    VastaKustuta
  5. ptüi kurat, 2 risti ja pada loomulikult

    VastaKustuta