neljapäev, 17. september 2009

Miski slämmihõnguline jaotus

Siin on see jagu ja pakkumine siis:
Partneri 3♦ võix ju tähendada slämmihuvi. Eriti kuna sätib punktinivoo alumise piiri 18. kanti. Samas ruutu kvaliteet tal eriti hea ei tundu olevat, mis jätab aga rohkem ruumi potensiaalse risti pidaja tarvis. Miski tõenäosus on ju veel ka paja klapix olemas. Probleem siis et kas yritada 3NTsse jõuda, ntx läbi paja kordamise või pressida slämmi suunas? Kuna tegu oli maxipaarikaga siis otsus 5♦ vs 3NT võib olla vägagi tähtis.

Kuda pakud?

Ülejäänud jagu ja pakkumine siis:
5♦ valisin seetõttu et 4♦ tähendax meil ruutuga RKCB-d. Partner ilmselt arvas seepeale et kus 5 seal 6, sest jaotust tal ju tegelikult natuke on (v.a. küsimus mida peale hakata kolme väixe ristiga ässa all). 3♠ jätsin vahele kehva kvaliteedi pärast, duubel äss partneril tundus kuidagi väga palju tahta...:)

Jaotus ise paraku selline et ainus geim mis välja tuleb on 3NT. Või leiab keegi variandi 5♦ võitmisex?

12 kommentaari:

  1. Kui jääda geimi, siis on olemas veel ka kolmas variant - 4 pada. Ise pakuksin 3 pada ja kui partner selle peale 3NT paneb, siis lähen 4 ruutusse. Võib-olla võiks ka kohe 4 ruutut tõsta, aga kuidagi tagumikutunne ütleb, et 3 pada on nats paindlikum lähenemine

    VastaKustuta
  2. Täiendasin jaotust ja pakkumist.

    BBOs NFL liigat ikka plaanitaxe mängida? Või tundub osavõtumax mõtetu ja kallis?

    VastaKustuta
  3. 5 ruutu tuleb ju alati.

    Ja ka 6 ruutu altvõtmine vajab väga inspireeritud kaitset - Risti Äss, Ärtu Äss, Ärtu kunn, Ärtu löök, pada löök ja risti ning Ost peab nüüd partneri Risti emanda üle lööma ja trumpi käima, et piirata 11 tihile.

    VastaKustuta
  4. Minu arust kipub Osti ♦9 tihi saama kui kõik laua ruutud löökidex ära kasutad?

    VastaKustuta
  5. Emm... Kui ma nüüd tagantjärele meelde tuletan siis kontra pani ikka neljase ruutuga tüüp ehk siis Ost.

    VastaKustuta
  6. Ei saa ta mingit tihi, sest jõuad alati kolm pada kätte lüüa. Ja kui mingil põhjusel ei peaks jõudma, jääb Ost lõppseisus trumpamislõikusse.

    Sisuliselt siis läheb Osti ruutudega nii huvitavalt, et kas ta lööb ühega neist oma partneri tegija kinni või siis pillub lõpus kõik Sinu löökide alla.

    BBOs paneme ikka välja, ma uurisin Lasselt mis selle rahaga tehakse, vastust veel pole. Sina, Veer ja mina oleme mängusoovi avaldanud ka, küll teised ka juurde tulevad, ma loodan.

    VastaKustuta
  7. õujee, jälle see "suurepärane" nelja odavaga küsimise konventsioon
    kui juba sellist asja mängida, siis võiks mängida "neli teist odavat" küsib... või ainult siis, kui klapp on varem leitud või siis hüppega.

    VastaKustuta
  8. ahjaa, ja GIB ütleb, et enamuste avakäikudega tuleb ka 6 ruutu välja ja viit ei saa üldse taha käia... tõsi küll, tema mängib lahtiste kaartidega

    VastaKustuta
  9. Lahtistega jah muidugi, kuigi ka kaitse võix ju lahtistega käia sinna juurde. Tegelt olin ise lauas nii et väga täpselt ei mäleta, ilmselt üritati ♥Q lõiget. Ja üle 10ne tihi polnud keski saanud pärast faile uurides. Samas kax ringi passinud käest slämmile kontra võix ju vihjata tõesti sellele et äkki ei ole trumpi korjata üldse vaja...

    VastaKustuta
  10. Et selles kohas konventsioonil küll miskit häda pole mooarust. Geimi mängitaxe selliste lehtedega anyway 100%liselt nii et miskit kutse kohta kyll nüüd vaja pole. Samuti võix ju "geim forcitud järgnevustes" geimi täis lajatamine sulgev olla sõltumata süsteemist ja lisa-konventsioonidest.

    VastaKustuta
  11. Nithsevo nje ponjal, Mõts, mida Sa üritad öelda. Et 10 tihi oligi nagu normaalne saada või?

    Jutt ju käiski, et kaitse võib vaid lahtiste kaartidega ja vaid risti kõrge avakäiguga tihide arvu 12lt 11 peale piirata.

    Ei pea olema geenius ega saama isegi kontrat peale, nägemaksm et parim plaan ükskõik mitme ruutu mängimiseks on käe kadujad lauda lüüa, mitte ise trumpe kokku käia.

    VastaKustuta
  12. 10 tihi ei olnud normaalne (ilmselt). Sellega ma olen nõus.
    Millega ma nõus ei ole on see et peaaegu alati on võimalik 12 tihi võtta. Pada avakäik, kas äss või ässa alt on kyll idiootsus kuid risti kadujate kohalt annab see väljamängijale siiski liiga vähe kasu. Millagi käib keegi ikkagi risti-risti ning teisel risti ringil on kaitsel võimalik (ja loogiline) leps 11 tihi peale piirata.
    Ärtu avakäik, jah annab tõesti võimaluse 12 võtta, aga ka siis peab ristisid lauast kõrgelt lüüa oskama, muidu lüüaxe üle ja käiaxe trump lihtsalt kokku.
    Ma väidan et normaalse avakäiguga on üle 11. tihi võtta raske, alla selle aga üsnagi lihtne.

    VastaKustuta